Fargeleverandør mot bakterier

Fargeleverandøren Flint Group melder at de bedriver forskning på sølvholdig lakk og papirbestrykninger som kan bekjempe bakterier. Teknologien Biomaster skal kunne brukes i de vanligste trykkmetodene, og de antibakterielle overflatene kan benyttes på de fleste materialer for grafisk produksjon, blant annet flekso, dyptrykk og UV, uttaler selskapet.

– Biomaster-teknologien frigjør sølvioner for å hemme bakterieveksten, forklarer Mark Sutton hos Flint Group. Han legger til at teknologien har en høy ionekonsentrasjon som øker effektiviteten. Teknologien kan implementeres i både trykkfarger og lakk, og ifølge selskapet kan bakterienivået reduseres med opp til 99,99 prosent hvis man benytter denne teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: