Fargeleverandør mot bakterier

Fargeleverandøren Flint Group melder at de bedriver forskning på sølvholdig lakk og papirbestrykninger som kan bekjempe bakterier. Teknologien Biomaster skal kunne brukes i de vanligste trykkmetodene, og de antibakterielle overflatene kan benyttes på de fleste materialer for grafisk produksjon, blant annet flekso, dyptrykk og UV, uttaler selskapet.

– Biomaster-teknologien frigjør sølvioner for å hemme bakterieveksten, forklarer Mark Sutton hos Flint Group. Han legger til at teknologien har en høy ionekonsentrasjon som øker effektiviteten. Teknologien kan implementeres i både trykkfarger og lakk, og ifølge selskapet kan bakterienivået reduseres med opp til 99,99 prosent hvis man benytter denne teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *