Stora Enso stenger papirfabrikk

n46017-stora-enso_web-96x128

Stora Enso melder at de snart stenger sin papirfabrikk i Maxau, Tyskland. Årsaken skal være de vanskelige tidene for salg av avispapir i Europa. Fabrikken i Maxau produserer 195.000 tonn papir årlig, og vil bli stengt fra november i år. Fallende salgspriser og økte produksjonskostnadene, det opplyses å være de grunnleggende årsakene til beslutningen.

– Det europeiske markedet for avispapir er mettet, og vi har ikke sett noen tegn til oppgang i etterspørselen siden kollapsen i begynnelsen av 2009, uttaler Juha Vanhainen, sjef for Stora Ensos forretningsområde Publication Paper. Nedleggelsen betyr at produksjonskapasiteten for avispapir i Europa reduseres med 1,5 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: