Stora Enso stenger papirfabrikk

n46017-stora-enso_web-96x128

Stora Enso melder at de snart stenger sin papirfabrikk i Maxau, Tyskland. Årsaken skal være de vanskelige tidene for salg av avispapir i Europa. Fabrikken i Maxau produserer 195.000 tonn papir årlig, og vil bli stengt fra november i år. Fallende salgspriser og økte produksjonskostnadene, det opplyses å være de grunnleggende årsakene til beslutningen.

– Det europeiske markedet for avispapir er mettet, og vi har ikke sett noen tegn til oppgang i etterspørselen siden kollapsen i begynnelsen av 2009, uttaler Juha Vanhainen, sjef for Stora Ensos forretningsområde Publication Paper. Nedleggelsen betyr at produksjonskapasiteten for avispapir i Europa reduseres med 1,5 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: