Zoom med dobbel kapasitet

zoomgrafisk1_web

Med sin andre Xerox iGen4 digitaltrykkpresse har Zoom Grafisk i Drammen doblet kapasiteten. – Leveringspresisjon er utrolig viktig i dette markedet, og nå har vi kapasitet som står i forhold til oppdragsmengden, forteller daglig leder Ari Hauksson.
Fem år etter at Zoom Grafisk satset på digitaltrykk, er bedriftens andre Xerox iGen4 på plass. En rekke oppdrag for både lokalt næringsliv og større kunder, og ikke minst; produksjon av eiendomsprospekter for en landsomfattende eiendomskjede, førte til at deres første Xerox iGen4 har gått for fullt det siste året.

– Den har gått to skift kontinuerlig, og ofte et tredje skift uten bemanning, kun med sms-varsling til operatøren. Eiendomsprospektene leveres til hele landet innenfor 48 timer fra ordreregistrering, og vi har erfart at dette er teknologi som gjør det mulig å overholde strenge tidsfrister. De positive erfaringene har vært medvirkende til at vi nå har investert i en ny maskin med identisk teknologi, forteller Ari Hauksson (til høyre på bildet).

Den nye iGen4 hos Zoom Grafisk er utstyrt med inline fals/stift, slik at alle typer hefter kommer ferdig ut av produksjonslinjen. Den har en Xerox-rip, mens Zooms første iGen4-maskin benytter en rip med Creo-teknologi. – Det gir oss fordeler, fordi vi kan styre ulike oppdrag til den rip-prosessoren som er best egnet for oppdragstypen. Uansett kan vi benytte samme arbeidsflytløsning for hele huset, sier Ari Hauksson.

Zoom Grafisk AS regner bedriften med å omsette for rundt 45 millioner kroner. Ari Hauksson forteller at digitaltrykk gir et solid bidrag selskapets bunnlinje. – Papirprisene har økt mye det siste året, og det har presset marginene ytterligere på de større oppdragene. For oss har utviklingen innenfor digitaltrykk har vært positiv, med større etterspørsel etter mindre opplag, trykk med variable data og andre typer «on demand» trykksaker.

Xerox iGen4 kan produsere opptil 110 sider i minuttet, i papirformat opptil 364 x 521 mm, og er egnet for volumer helt opp til 3,7 millioner trykk i måneden. Den har muligheter for inline-tilkobling av en rekke ferdiggjøringsalternativer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: