Zoom med dobbel kapasitet

zoomgrafisk1_web

Med sin andre Xerox iGen4 digitaltrykkpresse har Zoom Grafisk i Drammen doblet kapasiteten. – Leveringspresisjon er utrolig viktig i dette markedet, og nå har vi kapasitet som står i forhold til oppdragsmengden, forteller daglig leder Ari Hauksson.
Fem år etter at Zoom Grafisk satset på digitaltrykk, er bedriftens andre Xerox iGen4 på plass. En rekke oppdrag for både lokalt næringsliv og større kunder, og ikke minst; produksjon av eiendomsprospekter for en landsomfattende eiendomskjede, førte til at deres første Xerox iGen4 har gått for fullt det siste året.

– Den har gått to skift kontinuerlig, og ofte et tredje skift uten bemanning, kun med sms-varsling til operatøren. Eiendomsprospektene leveres til hele landet innenfor 48 timer fra ordreregistrering, og vi har erfart at dette er teknologi som gjør det mulig å overholde strenge tidsfrister. De positive erfaringene har vært medvirkende til at vi nå har investert i en ny maskin med identisk teknologi, forteller Ari Hauksson (til høyre på bildet).

Den nye iGen4 hos Zoom Grafisk er utstyrt med inline fals/stift, slik at alle typer hefter kommer ferdig ut av produksjonslinjen. Den har en Xerox-rip, mens Zooms første iGen4-maskin benytter en rip med Creo-teknologi. – Det gir oss fordeler, fordi vi kan styre ulike oppdrag til den rip-prosessoren som er best egnet for oppdragstypen. Uansett kan vi benytte samme arbeidsflytløsning for hele huset, sier Ari Hauksson.

Zoom Grafisk AS regner bedriften med å omsette for rundt 45 millioner kroner. Ari Hauksson forteller at digitaltrykk gir et solid bidrag selskapets bunnlinje. – Papirprisene har økt mye det siste året, og det har presset marginene ytterligere på de større oppdragene. For oss har utviklingen innenfor digitaltrykk har vært positiv, med større etterspørsel etter mindre opplag, trykk med variable data og andre typer «on demand» trykksaker.

Xerox iGen4 kan produsere opptil 110 sider i minuttet, i papirformat opptil 364 x 521 mm, og er egnet for volumer helt opp til 3,7 millioner trykk i måneden. Den har muligheter for inline-tilkobling av en rekke ferdiggjøringsalternativer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: