FotoKnudsen kjøper ny HP Indigo

PUBLISERT: 6 oktober 2010
OPPDATERT: 21 mars

Fotobokproduksjon er et av bransjens vekstområder. FotoKnudsen er en av de store aktørene i dette markedet, og nå melder de har investert i ytterligere en HP Indigo 7000 samt en Polar skjæremaskin, en Horizon BQ470 PUR limfres og en Duplo ferdiggjører som kutter og riller kort automatisk.
FotoKnudsen karakteriserer HP Indigo 7000 som en av de beste digitale arkmaskinene i markedet, som leverer svært høy og stabil kvalitet med en kapasitet på 120 A4-sider i minuttet. De forteller at den nye maskinen vil bli utstyrt med sju fargeverk, slik at de er i stand til å kjøre både høykvalitets fototrykk med lys cyan/magenta og ikke minst hvit farge når dette blir lansert i første kvartal 2011. Selskapet hevder at nettstedet www.fotoknudsen.no er Norges største innenfor foto, med mer enn 900.000 registrerte brukere og nærmere 400 millioner lagrede bilder.
Mer enn halvparten av FotoKnudsens omsetning på totalt 225 millioner i 2009, ble skapt via fotoknudsen.no. De siste årene har de satset sterkt på digitaltrykk og storformat med on-demand 1:1 produksjon av fotobøker, kalendere, kort, lerret og plakater i forbrukermarkedet. FotoKnudsen har drevet med fotobøker siden 2005, først med en underleverandør i Nederland, men siden 2007 med produksjon i eget hus.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1