Thure Trykk med nyeste digitaltrykk fra Xerox

PUBLISERT: 8 oktober 2010
OPPDATERT: 21 mars

thuretrykk1_web

Norges første Xerox Color 1000 Press er i full produksjon hos Thure Trykk i Skien. Der bidrar den til at Thure Trykk kan holde frem med å levere det de selv kaller «smarte løsninger for smarte kunder». – Vi har 15 års erfaring med digitaltrykkmaskiner, og ser at utviklingen hele tiden går fremover, både med hensyn til grafisk kvalitet og fleksibilitet i produksjonen. Når vi nå valgte å erstatte en DocuColor 8000AP med aller nyeste Xerox-teknologi, er det fordi vi ønsker å tilby kundene våre den beste kvaliteten som kan leveres og fordi det gir oss maksimal produksjonsfleksibilitet, forklarer Jan Thure Halvorsen, daglig leder i Thure Trykk i Skien. Med produksjonsfleksibilitet mener han at jobbene til enhver tid kan styres dit det er best produksjonskapasitet, og telemarksbedriften har også en arbeidsflytløsning som muliggjør dette. – Et annet poeng er at vi produserer prøvetrykk for offsetjobbene i digitaltrykkmaskinen, og derfor har behov for en produksjonsløsning som har minst like god kvalitet som moderne offsetpresser, legger Jan Thure Halvorsen til. Nøkkelen til suksess med digitaltrykk er å fokusere på respons og merverdi, og utnytte mulighetene for små opplag, bruk av variable data og tilpasning til mottagerne. Vi opplever at denne filosofien fører til at vi ofte får alle trykkoppdragene hos kundene våre, sier Karl Sigvart Arnesen, IT-ansvarlig og ansvarlig for digitaltrykkproduksjonen hos Thure Trykk.
Xerox Color 1000 Press er aller nyeste fargetrykkteknologi fra Xerox, med innovativ teknologi på en rekke områder. Kombinasjonen av lowmelt EA-toner og 32 lasere skal gi 2400 dpi med imponerende punktkvalitet og -presisjon. I tillegg til firefargeteknologi benyttes et femte fargeverk til blank toner, slik at det blir enkelt å spotlakkere eller skape andre effekter. Samtidig sørger ny silikonfri fuserteknologi for at fargepressen kan holde full produksjonshastighet for papirkvaliteter helt opp til 350 gram/kvm. Maksimalt papirformat er 330 x 488 mm, og pressen produserer høykvalitets fargetrykk med inntil 100 sider i minuttet. Den kan utstyres med inline ferdiggjøring for falsing, stifting, hulling, ringinnbinding, firkantrygg og annet, og ferdiggjøringen forenkles på grunn av en nyutviklet kjøleenhet for å redusere papirtemperaturen og eliminere statisk elektrisitet. Xerox-løsningene hos Thure Trykk er levert av BizDoc, Business Documents AS.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324