Thure Trykk med nyeste digitaltrykk fra Xerox

PUBLISERT: 8 oktober 2010
OPPDATERT: 21 mars

thuretrykk1_web

Norges første Xerox Color 1000 Press er i full produksjon hos Thure Trykk i Skien. Der bidrar den til at Thure Trykk kan holde frem med å levere det de selv kaller «smarte løsninger for smarte kunder». – Vi har 15 års erfaring med digitaltrykkmaskiner, og ser at utviklingen hele tiden går fremover, både med hensyn til grafisk kvalitet og fleksibilitet i produksjonen. Når vi nå valgte å erstatte en DocuColor 8000AP med aller nyeste Xerox-teknologi, er det fordi vi ønsker å tilby kundene våre den beste kvaliteten som kan leveres og fordi det gir oss maksimal produksjonsfleksibilitet, forklarer Jan Thure Halvorsen, daglig leder i Thure Trykk i Skien. Med produksjonsfleksibilitet mener han at jobbene til enhver tid kan styres dit det er best produksjonskapasitet, og telemarksbedriften har også en arbeidsflytløsning som muliggjør dette. – Et annet poeng er at vi produserer prøvetrykk for offsetjobbene i digitaltrykkmaskinen, og derfor har behov for en produksjonsløsning som har minst like god kvalitet som moderne offsetpresser, legger Jan Thure Halvorsen til. Nøkkelen til suksess med digitaltrykk er å fokusere på respons og merverdi, og utnytte mulighetene for små opplag, bruk av variable data og tilpasning til mottagerne. Vi opplever at denne filosofien fører til at vi ofte får alle trykkoppdragene hos kundene våre, sier Karl Sigvart Arnesen, IT-ansvarlig og ansvarlig for digitaltrykkproduksjonen hos Thure Trykk.
Xerox Color 1000 Press er aller nyeste fargetrykkteknologi fra Xerox, med innovativ teknologi på en rekke områder. Kombinasjonen av lowmelt EA-toner og 32 lasere skal gi 2400 dpi med imponerende punktkvalitet og -presisjon. I tillegg til firefargeteknologi benyttes et femte fargeverk til blank toner, slik at det blir enkelt å spotlakkere eller skape andre effekter. Samtidig sørger ny silikonfri fuserteknologi for at fargepressen kan holde full produksjonshastighet for papirkvaliteter helt opp til 350 gram/kvm. Maksimalt papirformat er 330 x 488 mm, og pressen produserer høykvalitets fargetrykk med inntil 100 sider i minuttet. Den kan utstyres med inline ferdiggjøring for falsing, stifting, hulling, ringinnbinding, firkantrygg og annet, og ferdiggjøringen forenkles på grunn av en nyutviklet kjøleenhet for å redusere papirtemperaturen og eliminere statisk elektrisitet. Xerox-løsningene hos Thure Trykk er levert av BizDoc, Business Documents AS.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag