Svanemerket til Haslum Grafisk og Litografia

PUBLISERT: 13 oktober 2010
OPPDATERT: 21 mars

Stiftelsen Miljømerking melder på sine nettsider at de grafiske bedriftene Haslum Grafisk og Litografia nå er svanemerket. Stiftelsen skriver at Svanemerket stiller strenge krav til hele arbeidsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. For eksempel må trykkeriet bruke papir som oppfyller svanemerkets krav, noe som betyr at papiret skal være laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk, og at produksjonen oppfyller strenge miljøkrav når det gjelder forurensning og kjemikalier.
Det opplyses videre at Svanemerket stiller krav om mindre bruk av stoffer som kan skade helse og miljø. Haslum Grafisk og Litografia bruker ifølge nettartikkelen trykkfarger og rensemidler som er blant de mest miljøtilpassete i markedet, og de to bedriftene har gått gjennom hele verdikjeden sin for å miljøinnrette den. – Mye handler om å utnytte ressursene best mulig og skifte ut forurensende og helseskadelige stoffer med alternativer som er bedre, skriver Stiftelsen Miljømerking.
Det er kun svanemerkede trykkerier som kan trykke svanemerkede publikasjoner. I 1996 kom de aller første svanemerkede trykksakene. Nettstedet opplyser at det nå trykkes rundt 310.000 tonn svanemerkede trykksaker i året.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag