Svanemerket til Haslum Grafisk og Litografia

Stiftelsen Miljømerking melder på sine nettsider at de grafiske bedriftene Haslum Grafisk og Litografia nå er svanemerket. Stiftelsen skriver at Svanemerket stiller strenge krav til hele arbeidsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. For eksempel må trykkeriet bruke papir som oppfyller svanemerkets krav, noe som betyr at papiret skal være laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk, og at produksjonen oppfyller strenge miljøkrav når det gjelder forurensning og kjemikalier.
Det opplyses videre at Svanemerket stiller krav om mindre bruk av stoffer som kan skade helse og miljø. Haslum Grafisk og Litografia bruker ifølge nettartikkelen trykkfarger og rensemidler som er blant de mest miljøtilpassete i markedet, og de to bedriftene har gått gjennom hele verdikjeden sin for å miljøinnrette den. – Mye handler om å utnytte ressursene best mulig og skifte ut forurensende og helseskadelige stoffer med alternativer som er bedre, skriver Stiftelsen Miljømerking.
Det er kun svanemerkede trykkerier som kan trykke svanemerkede publikasjoner. I 1996 kom de aller første svanemerkede trykksakene. Nettstedet opplyser at det nå trykkes rundt 310.000 tonn svanemerkede trykksaker i året.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: