Svanemerket til Haslum Grafisk og Litografia

PUBLISERT: 13 oktober 2010
OPPDATERT: 21 mars

Stiftelsen Miljømerking melder på sine nettsider at de grafiske bedriftene Haslum Grafisk og Litografia nå er svanemerket. Stiftelsen skriver at Svanemerket stiller strenge krav til hele arbeidsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. For eksempel må trykkeriet bruke papir som oppfyller svanemerkets krav, noe som betyr at papiret skal være laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk, og at produksjonen oppfyller strenge miljøkrav når det gjelder forurensning og kjemikalier.
Det opplyses videre at Svanemerket stiller krav om mindre bruk av stoffer som kan skade helse og miljø. Haslum Grafisk og Litografia bruker ifølge nettartikkelen trykkfarger og rensemidler som er blant de mest miljøtilpassete i markedet, og de to bedriftene har gått gjennom hele verdikjeden sin for å miljøinnrette den. – Mye handler om å utnytte ressursene best mulig og skifte ut forurensende og helseskadelige stoffer med alternativer som er bedre, skriver Stiftelsen Miljømerking.
Det er kun svanemerkede trykkerier som kan trykke svanemerkede publikasjoner. I 1996 kom de aller første svanemerkede trykksakene. Nettstedet opplyser at det nå trykkes rundt 310.000 tonn svanemerkede trykksaker i året.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676