Svanemerket til Haslum Grafisk og Litografia

Stiftelsen Miljømerking melder på sine nettsider at de grafiske bedriftene Haslum Grafisk og Litografia nå er svanemerket. Stiftelsen skriver at Svanemerket stiller strenge krav til hele arbeidsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. For eksempel må trykkeriet bruke papir som oppfyller svanemerkets krav, noe som betyr at papiret skal være laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk, og at produksjonen oppfyller strenge miljøkrav når det gjelder forurensning og kjemikalier.
Det opplyses videre at Svanemerket stiller krav om mindre bruk av stoffer som kan skade helse og miljø. Haslum Grafisk og Litografia bruker ifølge nettartikkelen trykkfarger og rensemidler som er blant de mest miljøtilpassete i markedet, og de to bedriftene har gått gjennom hele verdikjeden sin for å miljøinnrette den. – Mye handler om å utnytte ressursene best mulig og skifte ut forurensende og helseskadelige stoffer med alternativer som er bedre, skriver Stiftelsen Miljømerking.
Det er kun svanemerkede trykkerier som kan trykke svanemerkede publikasjoner. I 1996 kom de aller første svanemerkede trykksakene. Nettstedet opplyser at det nå trykkes rundt 310.000 tonn svanemerkede trykksaker i året.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: