Storformat i 2 meter i sekundet

PUBLISERT: 18 oktober 2010
OPPDATERT: 18 oktober

agfa_jeti_web

Agfa lanserte denne uka sin nye storformatskriver Jeti 3348 HSS, som benytter selskapets nye tørketeknologi TurbTech. Agfa hevder at dette er markedets raskeste rull-til-rull-skriver i sin klasse; med 3,25 meter materialbredde. Den har 300 dpi og benytter fire farger, og egner seg blant annet for bannere, plakater der man ønsker lave produksjonskostnader. Den kan leveres med en spesiell baklysenhet som tilleggsutstyr. Ved hjelp av en spesialutviklet programvare og et kamera sørger denne enheten for at baklysmateriell produseres med perfekt register. Den nye skriveren skal være velegnet for både utendørs- og innendørsmaterialer, og den kan også trykke direkte på porøse materialer og tekstiler. TurbTech-teknologien sørger for høyhastighets tørking, noe som er viktig ved høyhastighets produksjon av lavkostmaterialer. Agfa opplyser at deres nyeste lineære motor sørger for nøyaktig høyhastighetsfremtrekk i hastighet opp til hele 2 meter i sekundet. Det betyr at denne modellen kan produsere opptil 232 kvadratmeter i timen.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo