Nye produksjonsskrivere fra Ricoh

PUBLISERT: 26 oktober 2010
OPPDATERT: 26 oktober

n46112 - Ricoh Pro C901_web

Med fokus på print on demand, transpromo, fotobøker og DM, har Ricoh lansert en ny modell i sin Pro C900-serie. Modellen C901/C901s Graphic Arts Edition er utviklet for profesjonell produksjon. Multifunksjonsmaskinen C901s er en integrert skanner og kopimaskin, mens C901 er en dedikert skriver. Begge håndterer papirformater opptil SRA3 og maksimal tykkelse 300 gram/kvm. De nye modellene bruker en silikonfri toner, PXP, som ifølge Ricoh skal gi offsetlignende kvalitet, smidigere utskriftsprosess og forbedret registrering. Siden toneren ikke inneholder silikon, kan man også produsere med lavere temperatur i fuseren, noe som åpner for produksjon med flere papirtyper enn tidligere. I skrivernes materialdatabaser finner vi 260 forskjellige papirtyper og lagringskapasitet for ytterligere tusen profiler. Utvalget av profiler utvikles kontinuerlig av dagens European Media Qualification Centre. På ferdiggjøringssiden er det mange muligheter. Parallelt med lanseringen av C901, presenterer Ricoh også Stream Punch Pro, en stanseenhet med tosidig trimmer, som kan benyttes med eksisterende brosjyreløsninger fra Plockmatic.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo