Ny storformat fra Fujifilm

Fujifilm Dimatix viste nylig den nye storformatskriveren DMP-5000 (Dimatix Materials Printer), med skrivehoder som avsetter fargen uten fysisk kontakt med materialet. Storformatskriveren kan variere mellom ulike skrivehoder med ulike farger og typer, tilpasset materialvalget. Den nye modellen kan håndtere utskriftsformater opp til 500 x 500 mm, og vil ifølge Fujifilm holde en nøyaktighet på 5 mikron og en gjentagelsesnøyaktighet på 1 mikron. Det benyttes temperaturregulert
vakum for å spesifisere registeret, og temperaturen kan justeres løpende etter materialet. Egnede materialer er plast, glass, keramikk og silikoner samt fleksible materialer som membraner, tynne filmer og papirprodukter. DMP-5000 slutter seg til DMP-2800 og 3000, som ble introdusert i henholdsvis 2005 og 2009. Alle disse tre skriverne har dråpekontroll, registerkamera, temperert vakum, automatisert vedlikehold av skrivehoder samt medfølgende PC med programvare.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: