Ny storformat fra Fujifilm

Fujifilm Dimatix viste nylig den nye storformatskriveren DMP-5000 (Dimatix Materials Printer), med skrivehoder som avsetter fargen uten fysisk kontakt med materialet. Storformatskriveren kan variere mellom ulike skrivehoder med ulike farger og typer, tilpasset materialvalget. Den nye modellen kan håndtere utskriftsformater opp til 500 x 500 mm, og vil ifølge Fujifilm holde en nøyaktighet på 5 mikron og en gjentagelsesnøyaktighet på 1 mikron. Det benyttes temperaturregulert
vakum for å spesifisere registeret, og temperaturen kan justeres løpende etter materialet. Egnede materialer er plast, glass, keramikk og silikoner samt fleksible materialer som membraner, tynne filmer og papirprodukter. DMP-5000 slutter seg til DMP-2800 og 3000, som ble introdusert i henholdsvis 2005 og 2009. Alle disse tre skriverne har dråpekontroll, registerkamera, temperert vakum, automatisert vedlikehold av skrivehoder samt medfølgende PC med programvare.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: