Ny storformat fra Fujifilm

Fujifilm Dimatix viste nylig den nye storformatskriveren DMP-5000 (Dimatix Materials Printer), med skrivehoder som avsetter fargen uten fysisk kontakt med materialet. Storformatskriveren kan variere mellom ulike skrivehoder med ulike farger og typer, tilpasset materialvalget. Den nye modellen kan håndtere utskriftsformater opp til 500 x 500 mm, og vil ifølge Fujifilm holde en nøyaktighet på 5 mikron og en gjentagelsesnøyaktighet på 1 mikron. Det benyttes temperaturregulert
vakum for å spesifisere registeret, og temperaturen kan justeres løpende etter materialet. Egnede materialer er plast, glass, keramikk og silikoner samt fleksible materialer som membraner, tynne filmer og papirprodukter. DMP-5000 slutter seg til DMP-2800 og 3000, som ble introdusert i henholdsvis 2005 og 2009. Alle disse tre skriverne har dråpekontroll, registerkamera, temperert vakum, automatisert vedlikehold av skrivehoder samt medfølgende PC med programvare.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: