Ny storformat fra Fujifilm

PUBLISERT: 6 januar 2011
OPPDATERT: 6 januar

Fujifilm Dimatix viste nylig den nye storformatskriveren DMP-5000 (Dimatix Materials Printer), med skrivehoder som avsetter fargen uten fysisk kontakt med materialet. Storformatskriveren kan variere mellom ulike skrivehoder med ulike farger og typer, tilpasset materialvalget. Den nye modellen kan håndtere utskriftsformater opp til 500 x 500 mm, og vil ifølge Fujifilm holde en nøyaktighet på 5 mikron og en gjentagelsesnøyaktighet på 1 mikron. Det benyttes temperaturregulert
vakum for å spesifisere registeret, og temperaturen kan justeres løpende etter materialet. Egnede materialer er plast, glass, keramikk og silikoner samt fleksible materialer som membraner, tynne filmer og papirprodukter. DMP-5000 slutter seg til DMP-2800 og 3000, som ble introdusert i henholdsvis 2005 og 2009. Alle disse tre skriverne har dråpekontroll, registerkamera, temperert vakum, automatisert vedlikehold av skrivehoder samt medfølgende PC med programvare.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324