Oslo Silketrykk satser på stor inkjet

PUBLISERT: 25 januar 2011
OPPDATERT: 21 mars

Rho 1000-4C-H_web

Oslo Silketrykk er først ut i Norden med å ta i bruk Durst Phototechnik AGs største UV-inkjetpinter Durst Rho 1000. Frem til 1996 produserte Oslo Silketrykk ved hjelp av screenteknologi, og i 1996 tok de i bruk sin første digitaltrykkløsning.
Storformat har alltid vært i fokus ved bedriften, som med valget av Durst Rho 1000 oppgraderer maskinparken betydelig.

Durst Rho 1000 er Dursts nye «flaggskip», som garanterer helautomatisk produksjonskapasitet på opptil 600 kvadratmeter i timen med 600 dpi oppløsning. Maskinen har produksjonsbredde på inntil 250 cm, og er konstruert for døgnkontinuerlig produksjon, om man ønsker. Fra produsenten fremhves fleksibilitet, i form av at den trykker på såvel ark som rull og andre materialer. Durst hevder å sette en ny standard for inkjetproduksjon innenfor områdene hastighet, produksjonssikkerhet, bekvemmelighet og trykkvalitet.

Ledelsen hos Oslo Silketrykk mener valget av Durst Rho 1000 og samarbeidet med Molanders Sign & Display AB styrker sitt ønske om å tilby kundene de beste og mest optimale digitale produksjonsprosessene for storformat. – Vi gleder oss til å sette i gang produksjonen for fullt. Valget av denne skriveren bygger på vår mangeårige erfaring med digital trykkproduksjon. Vi er overbevist om at denne maskinen kommer til stor nytte for både kundene, andre grafiske selskaper og oss selv.

Oslo Silketrykk flyttet nylig produksjonen til nye lokaler på Lørenskog. Målene er i følge Christine Sjølie å øke omsetningen, heve kvaliteten og tilby raskere leverengstider. Den nye maskinen vil komme i drift i løpet av februar.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676