Xerox viser 2050 siders blekkskriver

PUBLISERT: 15 februar 2011
OPPDATERT: 15 februar

Xerox_Production_Inkjet_Technology-cSom det lenge har gått rykter om, valgte Xerox å vise sin nye inkjet produksjonsmaskin for første gang på Hunkeler Innovation Days, som åpnet i går. AGIs reporter på messen melder at den nye inkjetpressen er i stand til å kjøre 2050 spm, og at den benytter en tørr inkjet som legger seg på oversiden av papiret og presses inn. Ifølge produsenten løser dette problemet med tørking av det trykte papiret, og papiret kan også resirkuleres med godt resultat.
– Samtidig er dette en maskin som kan kjøre på vanlig papir, sier Jarle Friis, nordisk ansvarlig for Xerox-maskiner med løpende bane. Maskinen kan trykke på papirtyper fra 50 til 160 gram, og den skal gi en klar og høykvalitets trykk på vanlige papirkvaliteter. Trykkfargen beskrives som et fint pulver som legges på med piezoteknologi i papirbanen, i fargene cyan, magenta, gul og sort. Maksimal oppløsning er 600 x 600 dpi, men maksimal hastighet nås ved 390 dpi i lengderetningen og 600 dpi i bredden. Det benyttes samme skrivehoder som i andre Xerox-maskiner. Det opplyses at det også er benyttet teknologi fra den gang Xerox overtok Tektronix. – Det tar kun fem minutter å skifte et defekt skrivehode, forteller Jarle Friis. – Kvalitetskontrollen håndteres med den samme «closed loop» som benyttes i iGen4. Det innebærer at spektrofotometre konstant overvåker skriverbanen og justerer den til ønsket kvalitet. Den nye baneskriveren vil bli installert mot slutten av året i mindre antall, og deretter i større antall neste år 2012.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri