Xerox viser 2050 siders blekkskriver

Xerox_Production_Inkjet_Technology-cSom det lenge har gått rykter om, valgte Xerox å vise sin nye inkjet produksjonsmaskin for første gang på Hunkeler Innovation Days, som åpnet i går. AGIs reporter på messen melder at den nye inkjetpressen er i stand til å kjøre 2050 spm, og at den benytter en tørr inkjet som legger seg på oversiden av papiret og presses inn. Ifølge produsenten løser dette problemet med tørking av det trykte papiret, og papiret kan også resirkuleres med godt resultat.
– Samtidig er dette en maskin som kan kjøre på vanlig papir, sier Jarle Friis, nordisk ansvarlig for Xerox-maskiner med løpende bane. Maskinen kan trykke på papirtyper fra 50 til 160 gram, og den skal gi en klar og høykvalitets trykk på vanlige papirkvaliteter. Trykkfargen beskrives som et fint pulver som legges på med piezoteknologi i papirbanen, i fargene cyan, magenta, gul og sort. Maksimal oppløsning er 600 x 600 dpi, men maksimal hastighet nås ved 390 dpi i lengderetningen og 600 dpi i bredden. Det benyttes samme skrivehoder som i andre Xerox-maskiner. Det opplyses at det også er benyttet teknologi fra den gang Xerox overtok Tektronix. – Det tar kun fem minutter å skifte et defekt skrivehode, forteller Jarle Friis. – Kvalitetskontrollen håndteres med den samme «closed loop» som benyttes i iGen4. Det innebærer at spektrofotometre konstant overvåker skriverbanen og justerer den til ønsket kvalitet. Den nye baneskriveren vil bli installert mot slutten av året i mindre antall, og deretter i større antall neste år 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *