Elanders overtar deler av Fälth & Hässler

PUBLISERT: 17 februar 2011
OPPDATERT: 17 februar

Elanders har inngått en avtale med den svenske bokprodusenten Fälth & Hässler om å overta deler av virksomheten. Fälth & Hässler omsetter for rundt 100 millioner svenske kroner årlig. Elanders forventer at overtagelsen vil bidra positivt til omsetningen i andre halvdel av dette året. Sammen planlegger Elanders og Fälth & Hässler en samordning av selskapene rettet mot forlagskundene innenfor illustrerte bøker og kataloger. – Gjennom de siste tre årene har det grafiske markedet krympet, mens produksjonskapasiteten har økt i samme periode. Det har ført til at store deler av maskinparken ikke brukes effektivt, og det er ikke oppdrag nok til å skape levedyktige og sterke selskaper, uttaler Jonas Brännerud, administrerende direktør i Elanders Sverige.

Som en del av avtalen vil deler av Fälth & Hässler bli flyttet til et salgsselskap som eies av Elanders, hvor deler av dagens funksjoner for salg, produksjon og førtrykk i svenske Värnamo vil bli inkludert. Øvrig trykksakproduksjon vil i løpet av det neste halvåret bli integrert i Elanders. Målet skal først og fremst være å etablere en sterk leverandør i det svenske markedet rettet mot forlagskundene.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280