Elanders overtar deler av Fälth & Hässler

Elanders har inngått en avtale med den svenske bokprodusenten Fälth & Hässler om å overta deler av virksomheten. Fälth & Hässler omsetter for rundt 100 millioner svenske kroner årlig. Elanders forventer at overtagelsen vil bidra positivt til omsetningen i andre halvdel av dette året. Sammen planlegger Elanders og Fälth & Hässler en samordning av selskapene rettet mot forlagskundene innenfor illustrerte bøker og kataloger. – Gjennom de siste tre årene har det grafiske markedet krympet, mens produksjonskapasiteten har økt i samme periode. Det har ført til at store deler av maskinparken ikke brukes effektivt, og det er ikke oppdrag nok til å skape levedyktige og sterke selskaper, uttaler Jonas Brännerud, administrerende direktør i Elanders Sverige.

Som en del av avtalen vil deler av Fälth & Hässler bli flyttet til et salgsselskap som eies av Elanders, hvor deler av dagens funksjoner for salg, produksjon og førtrykk i svenske Värnamo vil bli inkludert. Øvrig trykksakproduksjon vil i løpet av det neste halvåret bli integrert i Elanders. Målet skal først og fremst være å etablere en sterk leverandør i det svenske markedet rettet mot forlagskundene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: