Elanders overtar deler av Fälth & Hässler

Elanders har inngått en avtale med den svenske bokprodusenten Fälth & Hässler om å overta deler av virksomheten. Fälth & Hässler omsetter for rundt 100 millioner svenske kroner årlig. Elanders forventer at overtagelsen vil bidra positivt til omsetningen i andre halvdel av dette året. Sammen planlegger Elanders og Fälth & Hässler en samordning av selskapene rettet mot forlagskundene innenfor illustrerte bøker og kataloger. – Gjennom de siste tre årene har det grafiske markedet krympet, mens produksjonskapasiteten har økt i samme periode. Det har ført til at store deler av maskinparken ikke brukes effektivt, og det er ikke oppdrag nok til å skape levedyktige og sterke selskaper, uttaler Jonas Brännerud, administrerende direktør i Elanders Sverige.

Som en del av avtalen vil deler av Fälth & Hässler bli flyttet til et salgsselskap som eies av Elanders, hvor deler av dagens funksjoner for salg, produksjon og førtrykk i svenske Värnamo vil bli inkludert. Øvrig trykksakproduksjon vil i løpet av det neste halvåret bli integrert i Elanders. Målet skal først og fremst være å etablere en sterk leverandør i det svenske markedet rettet mot forlagskundene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: