Manroland vokser i Kina

PUBLISERT: 2 mars 2011
OPPDATERT: 21 mars

Det selges ikke så mange trykkpresser her hjemme for tiden, men – ikke overraskende – desto flere i Kina. Manroland forteller at de opplever sterk vekst i det kinesiske markedet. Adam Yuen (bildet), administrerende direktør for Manroland i Kina, gleder seg over at Kinas økonomi fortsetter å vokse. – Takket være støtten fra gamle og nye kunder hadde vi en enorm suksess i fjor innenfor arktrykk, rotasjonstrykk, tjenester og Printcom, sier han.
– Utviklingen går tydelig i retning av høyere utskriftskvalitet og større formater, uttaler Eric Wong, leder for Manrolands arkoffsetdivision.

Investeringslysten er ikke mindre innenfor rotasjonstrykk. Trykkeriet Sichuan Ribao i Chengdu har fra tidligere fire Uniset maskiner, og har nå valgt å installere ytterligere to Uniset-presser. Disse er blant annet utstyrt med fire trykktårn og to falser. En tørkeenhet åpner for heatset og utvider dermed bruksområdene for trykkeriet. Innenfor Manrolands forretningsområde for tjenester er det spesielt oppgraderinger som går hjem i det kinesiske markedet. På arkoffsetsiden er etterspørselen stor etter produkter som Color Pilot, Roland Inline Coater, Press Manager og Service Kits. Ifølge Manroland er antallet oppgraderinger mer enn doblet siden 2009.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324