Manroland vokser i Kina

Det selges ikke så mange trykkpresser her hjemme for tiden, men – ikke overraskende – desto flere i Kina. Manroland forteller at de opplever sterk vekst i det kinesiske markedet. Adam Yuen (bildet), administrerende direktør for Manroland i Kina, gleder seg over at Kinas økonomi fortsetter å vokse. – Takket være støtten fra gamle og nye kunder hadde vi en enorm suksess i fjor innenfor arktrykk, rotasjonstrykk, tjenester og Printcom, sier han.
– Utviklingen går tydelig i retning av høyere utskriftskvalitet og større formater, uttaler Eric Wong, leder for Manrolands arkoffsetdivision.

Investeringslysten er ikke mindre innenfor rotasjonstrykk. Trykkeriet Sichuan Ribao i Chengdu har fra tidligere fire Uniset maskiner, og har nå valgt å installere ytterligere to Uniset-presser. Disse er blant annet utstyrt med fire trykktårn og to falser. En tørkeenhet åpner for heatset og utvider dermed bruksområdene for trykkeriet. Innenfor Manrolands forretningsområde for tjenester er det spesielt oppgraderinger som går hjem i det kinesiske markedet. På arkoffsetsiden er etterspørselen stor etter produkter som Color Pilot, Roland Inline Coater, Press Manager og Service Kits. Ifølge Manroland er antallet oppgraderinger mer enn doblet siden 2009.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: