Manroland vokser i Kina

Det selges ikke så mange trykkpresser her hjemme for tiden, men – ikke overraskende – desto flere i Kina. Manroland forteller at de opplever sterk vekst i det kinesiske markedet. Adam Yuen (bildet), administrerende direktør for Manroland i Kina, gleder seg over at Kinas økonomi fortsetter å vokse. – Takket være støtten fra gamle og nye kunder hadde vi en enorm suksess i fjor innenfor arktrykk, rotasjonstrykk, tjenester og Printcom, sier han.
– Utviklingen går tydelig i retning av høyere utskriftskvalitet og større formater, uttaler Eric Wong, leder for Manrolands arkoffsetdivision.

Investeringslysten er ikke mindre innenfor rotasjonstrykk. Trykkeriet Sichuan Ribao i Chengdu har fra tidligere fire Uniset maskiner, og har nå valgt å installere ytterligere to Uniset-presser. Disse er blant annet utstyrt med fire trykktårn og to falser. En tørkeenhet åpner for heatset og utvider dermed bruksområdene for trykkeriet. Innenfor Manrolands forretningsområde for tjenester er det spesielt oppgraderinger som går hjem i det kinesiske markedet. På arkoffsetsiden er etterspørselen stor etter produkter som Color Pilot, Roland Inline Coater, Press Manager og Service Kits. Ifølge Manroland er antallet oppgraderinger mer enn doblet siden 2009.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: