Anicolor-presse til Fræna Trykk

Fræna Trykk valgte nylig Heidelberg Anicolor, som den andre i Norge. Kjetil Moen i Fræna Trykk forklarer investeringen slik: – Vi har over tid sett behovet for å kunne produsere mer kostnadseffektivt. Videre har et stadig økende fokus på trykksakens miljøeffekt ført til at valget falt på Anicolor-teknologien. Beslutningen er tatt på bakgrunn av nøye vurderinger, og vi har sett maskinen i daglig drift og snakket med andre brukere. Det er også gjort tester med hensyn til effektivitet og kvalitet, sier han. Selskapet vil bytte ut sin ti år gamle Speedmaster 52 med en ny Anicolor-presse i løpet av sommeren.

Einar B. Nielsen i Luth Gruppen tror flere trykkerier vil følge i Fræna Trykks fotspor. – Et av de hyppigst stilte spørsmålene i bransjen er jo hvordan man kan øke inntjeningen på offsetproduksjon. Siden årtusenskiftet har faktorer som CTP, automatisert jobbskifte i pressene, CIP 3 og 4, samt automatisert farge og registerkontroll bidratt til stadig bedre kostnadseffektivisering i offsetproduksjonen, poengterer han. Han mener at i dette perspektivet kommer Heidelbergs Anicolor til sin rett. Ifølge Luth Gruppen kan bruk av Anicolor redusere oppstartsmakulaturen med opptil 90 prosent, halvere tiden for jobbskifte og samtidig bidra til en effektivitetsøkning på opp mot 40 prosent. Totalt har Heidelberg nå levert 1.000 Anicolor-trykkverk på verdensbasis.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: