Både opp og ned for Bong

PUBLISERT: 24 mars 2011
OPPDATERT: 24 mars

Ifølge Bong Ljungdahl var det fremdeles dårlig etterspørsel i konvoluttmarkedet i fjerde kvartal i fjor. Selv om det påvirket selskapets resultat, finnes det lyspunkter i regnskapet. Bong oppnådde et resultat etter skatt på minus 86 millioner svenske kroner i fjorårets fjerde kvartal. Driftsresultatet landet på minus 106 millioner SEK. Det inkluderer kostnadene knyttet til sammenslåingen med Hamelins konvoluttdivisjon, samt andre engangsposter på 136 millioner kroner. Omsetningen i perioden var SEK 939 millioner. Ifølge bransjestatistikk ble konvoluttvolumene redusert med om lag 5 prosent i forhold til året før. Russland og Øst-Europa gikk mot strømmen, og i disse markedene økte volumet med 5–10 prosent. I emballasjemarkedet ser det imidlertid lysere ut, der Bong har sitt Propac-sortiment. Ifølge selskapet økte etterspørselen etter emballasje for e-handel, postordre og detaljhandel. Det ser vi også tydelig i omsetningen av Propac, som økte med 34 prosent i fjerde kvartal.

Les videre

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.
pappersindustrierna-1024x683

Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Xeikon skal omorganisere driften "for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten"
Xeikonx

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682