Offsetpresse med inkjet fra KBA

PUBLISERT: 1 april 2011
OPPDATERT: 21 mars

KBA og RR Donnelley har inngått en avtale om å utvikle en felles inkjetløsning rettet mot områdene emballasje, sikkerhetstrykk, siviltrykk og avisproduksjon. Ifølge avtalen lisenser RR Donnelley sine Apollo-skrivere og andre digitale teknologier til KBA, som på sin side ønsker å integrere teknologien i sine grafiske løsninger. Apollo benytter en inkjet-basert teknologi med offsetfarge for produksjon med variable data. De to selskapene forteller at de planlegger å vise en løsning med Donnelleys inkjetteknologi i en KBA-presse på Drupa neste år. Det er uklart om Apollo-skriveren vil være klar til Drupa, men offsetkonfigurasjonen med variable data er uansett interessant. – Vi ønsker å tilby bransjens bredeste spekter, uttaler Helge Hansen, konsernsjef for KBA. De siste 18 månedene har vi undersøkt nåværende og fremtidige digitale teknologier over hele verden. Analysen konkluderte med at RR Donnelley har en unik posisjon som samarbeidspartner for oss.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324