Samarbeid for avfarging

PUBLISERT: 2 mai 2011
OPPDATERT: 21 mars

Océ, Digital Print Deinking Alliance (DPDA) og Ingede har innledet et forskningssamarbeid om avfarging av inkjet. Volumet av inkjetproduserte trykksaker stiger stadig, og det primære målet med samarbeidet er å finne nye løsninger for å resirkulere papir, både fra konvensjonell grafisk produksjon og digitaltrykk. – Inkjet vil med stor sannsynlighet være en utbredt digitaltrykkteknologi i fremtiden, sier Ulrich Hoek fra Ingede. Han mener det derfor er viktig å sikre at trykt materiale kan brukes som råstoff i resirkulert papir, noe som forutsetter gode avfargingsprosesser. DPDA og Ingede forventer at de gjennom samarbeidet vil diskutere optimalisering av blekk, før- og etterbehandling av papir, papiregenskaper og selve avfargingsprosessen. Papirindustrien har allerede store utfordringer med å gjenvinne trykksaker produsert med vannbaserte fleksofarger. For å unngå lignende problemer med vannbasert inkjet, vil både papirprodusenter og skriverprodusenter være nødt til å investere ressurser på dette området.

På bildet:
Medlemmer fra Ingede og DPDA: Ulrich Hoeke, Ingede, Eric Owen, Kodak, George G. Promis, Ricoh Infoprint, Aurelio Maruggi, HP og Michael Has, Océ.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag