Samarbeid for avfarging

Océ, Digital Print Deinking Alliance (DPDA) og Ingede har innledet et forskningssamarbeid om avfarging av inkjet. Volumet av inkjetproduserte trykksaker stiger stadig, og det primære målet med samarbeidet er å finne nye løsninger for å resirkulere papir, både fra konvensjonell grafisk produksjon og digitaltrykk. – Inkjet vil med stor sannsynlighet være en utbredt digitaltrykkteknologi i fremtiden, sier Ulrich Hoek fra Ingede. Han mener det derfor er viktig å sikre at trykt materiale kan brukes som råstoff i resirkulert papir, noe som forutsetter gode avfargingsprosesser. DPDA og Ingede forventer at de gjennom samarbeidet vil diskutere optimalisering av blekk, før- og etterbehandling av papir, papiregenskaper og selve avfargingsprosessen. Papirindustrien har allerede store utfordringer med å gjenvinne trykksaker produsert med vannbaserte fleksofarger. For å unngå lignende problemer med vannbasert inkjet, vil både papirprodusenter og skriverprodusenter være nødt til å investere ressurser på dette området.

På bildet:
Medlemmer fra Ingede og DPDA: Ulrich Hoeke, Ingede, Eric Owen, Kodak, George G. Promis, Ricoh Infoprint, Aurelio Maruggi, HP og Michael Has, Océ.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *