Vekst hos Sappi

PUBLISERT: 6 mai 2011
OPPDATERT: 6 mai

I tre år har Sappi arbeidet med utviklingen av et nytt papir for emballasjeindustrien. Nå er det klart, med navnet Fusion, og Sappi hevder at det er et unikt produkt. – Vi har testet det med ulike gramvekter, og tilbyr det i variasjoner fra 130 til 180 gram. Vi forsøkte lenge med 160 gram, men erfarte at 180 grams papir kan brukes uavhengig av hvilken wellpapp den lamineres til. Det uttaler nederlenderen Martin Hol, som har vært testpilot i andre halvdel av testperioden.
Kvaliteten er langfiber med jomfrufibre i midten, deretter er det bestrøket en gang på den ene siden. På den andre siden er det bestrøket to ganger, først litt tynnere og deretter sterkere. Begge bestrykninger inkluderer optiske hvitemidler, for å skape et visuelt hvitere inntrykk. Sappi produserer dette papiret i sin nyeste produksjonsmaskin i anlegget i Alfeld. 70 prosent av produksjonen herfra går til arktrykk, det øvrige til rotasjonsmarkedet. Størstedelen går til emballasjeindustrien, der papiret blant annet brukes til kosmetikk, tobakk, legemidler og melkeprodukter. Papir fra Alfeld er sertifisert for å kunne være i direkte kontakt med matvarer.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1