Vekst hos Sappi

I tre år har Sappi arbeidet med utviklingen av et nytt papir for emballasjeindustrien. Nå er det klart, med navnet Fusion, og Sappi hevder at det er et unikt produkt. – Vi har testet det med ulike gramvekter, og tilbyr det i variasjoner fra 130 til 180 gram. Vi forsøkte lenge med 160 gram, men erfarte at 180 grams papir kan brukes uavhengig av hvilken wellpapp den lamineres til. Det uttaler nederlenderen Martin Hol, som har vært testpilot i andre halvdel av testperioden.
Kvaliteten er langfiber med jomfrufibre i midten, deretter er det bestrøket en gang på den ene siden. På den andre siden er det bestrøket to ganger, først litt tynnere og deretter sterkere. Begge bestrykninger inkluderer optiske hvitemidler, for å skape et visuelt hvitere inntrykk. Sappi produserer dette papiret i sin nyeste produksjonsmaskin i anlegget i Alfeld. 70 prosent av produksjonen herfra går til arktrykk, det øvrige til rotasjonsmarkedet. Størstedelen går til emballasjeindustrien, der papiret blant annet brukes til kosmetikk, tobakk, legemidler og melkeprodukter. Papir fra Alfeld er sertifisert for å kunne være i direkte kontakt med matvarer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: