Vekst hos Sappi

I tre år har Sappi arbeidet med utviklingen av et nytt papir for emballasjeindustrien. Nå er det klart, med navnet Fusion, og Sappi hevder at det er et unikt produkt. – Vi har testet det med ulike gramvekter, og tilbyr det i variasjoner fra 130 til 180 gram. Vi forsøkte lenge med 160 gram, men erfarte at 180 grams papir kan brukes uavhengig av hvilken wellpapp den lamineres til. Det uttaler nederlenderen Martin Hol, som har vært testpilot i andre halvdel av testperioden.
Kvaliteten er langfiber med jomfrufibre i midten, deretter er det bestrøket en gang på den ene siden. På den andre siden er det bestrøket to ganger, først litt tynnere og deretter sterkere. Begge bestrykninger inkluderer optiske hvitemidler, for å skape et visuelt hvitere inntrykk. Sappi produserer dette papiret i sin nyeste produksjonsmaskin i anlegget i Alfeld. 70 prosent av produksjonen herfra går til arktrykk, det øvrige til rotasjonsmarkedet. Størstedelen går til emballasjeindustrien, der papiret blant annet brukes til kosmetikk, tobakk, legemidler og melkeprodukter. Papir fra Alfeld er sertifisert for å kunne være i direkte kontakt med matvarer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: