Tar trykk på tepper et steg videre

– Ingen leverer noe i nærheten av den kvaliteten vi kan tilby på direkte trykk på tepper, sier daglig leder Per Edvardsen i Oslobedriften Aida.

– Vi representerer det svenske firmaet Aprio og deres teppekonsept FloorPromotion™ i Norge. Aprio plassbygde i 2008 verdens eneste Chromojetprinter i Belgia, og med den var det slutt på fargebegrensninger og dårlig metning. Printeren er 49 meter lang, trykker i 2,2 meters bredde på ruller som varierer fra 60 – 100 meters lengde, avhengig av teppetype. 14 prosessfarger gir til sammen omtrent 17 000 fargenyanser i en oppløsning på 76 dpi. Det er unikt i verden, sier Edvardsen.

Full fargepenetrering

Konseptet FloorPromotion er i hovedsak beregnet på produksjon av tepper til messestands, events, showroom og skreddersydde interiørløsninger. Chromojetprinteren blander selv prosessfargene og pumper disse ut med inntil 3 bars trykk gjennom et stort antall fargedyser som er plassert på et printerhode. Ventilene åpnes og stenges inntil 1000 ganger i sekundet og metter teppet med farge langt ned i tekstilfibrene, uten at noen maskindeler kommer i fysisk kontakt med teppeoverflaten. Resultatet er i følge produsenten en glød og kontrast man ikke oppnår med andre trykkmetoder.

– Vi tilbyr fire ulike teppekvaliteter. Det dekker behovet både for midlertidige promotiontepper og permanente innredningsløsninger. Det fins i praksis heller ingen formatbegrensninger, siden systemets software automatisk deler opp motivet i flere seksjoner som deretter trykkes, mønstertilpasses med overlapp og skjæres. Presisjonen er meget høy, noe som gjør det enkelt for kunden å legge teppene med nesten usynlige skjøter. Hver seksjon blir merket allerede i produksjonsprosessen. Teppene kan også leveres med maljer for oppheng, kantsøm og andre detaljer, forteller Edvardsen.

10 dagers levering

Chromojetprinteren har en kapasitet på 60 000 kvadratmeter per skift/måned, og er konstruert for raske skift av teppetyper underveis. Leveringstiden er dermed langt fra avskrekkende.

– Vi kan levere unike tepper i størrelser fra 2 kvadratmeter og oppover på rundt 10 dager med normal produksjon. Når det virkelig brenner, kan vi ekspresslevere ferdige tepper i kundens design på 5 dager, sier daglig leder Per Edvardsen, som legger til at Aida også har egen designer som kan bidra med ideer og utforming.

AGI planlegger en bredere omtale av FloorPromotion og Chromojet i neste papirutgave (10. juni).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *