500 mm teleobjektiv til iPhone

Foto: photojojo.net

Har du iPhone 3G, 3GS eller 4, er du kanskje blant dem som tar bilder med mobilen for å dokumentere messer, utstillinger eller events? Kvaliteten er fremdeles så som så i forhold til speilrefleks, men til nettbruk kan disse bildene gjøre jobben.

Nå kan du komme tettere på motivet med din iPhone. På nettstedet www.photojojo.net fant vi nylig en telelinse som kan benyttes på de tre siste iPhone-modellene. Brennvidden er fast – 500 mm – så du har ingen zoom-mulighet. Til gjengjeld får du en zoomfaktor på 8 X., noe som bringer deg tett på motivet. Objektivet har ingen autofokus, så du må fokusere skarpt på manuelt vis. Siden en mobiltelefon med påmontert objektiv er en forholdsvis ustabil affære, følger det også med et lite stativ.

Bildekvaliteten er overraskende bra, selv om den ikke er i nærheten av det du får ut av et systemkamera. Som i all enkel optikk er det vignettering i ytterkantene, men hvis du beskjærer bildet i Photoshop eller PS Elements kan du lure de fleste. Og regnskapsføreren lurer du i hvert fall. Objektivet koster bare rundt 200 kroner.

Standard brennvidde til venstre, 500 mm til høyre. Foto: photojojo.net

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: