500 mm teleobjektiv til iPhone

Foto: photojojo.net

Har du iPhone 3G, 3GS eller 4, er du kanskje blant dem som tar bilder med mobilen for å dokumentere messer, utstillinger eller events? Kvaliteten er fremdeles så som så i forhold til speilrefleks, men til nettbruk kan disse bildene gjøre jobben.

Nå kan du komme tettere på motivet med din iPhone. På nettstedet www.photojojo.net fant vi nylig en telelinse som kan benyttes på de tre siste iPhone-modellene. Brennvidden er fast – 500 mm – så du har ingen zoom-mulighet. Til gjengjeld får du en zoomfaktor på 8 X., noe som bringer deg tett på motivet. Objektivet har ingen autofokus, så du må fokusere skarpt på manuelt vis. Siden en mobiltelefon med påmontert objektiv er en forholdsvis ustabil affære, følger det også med et lite stativ.

Bildekvaliteten er overraskende bra, selv om den ikke er i nærheten av det du får ut av et systemkamera. Som i all enkel optikk er det vignettering i ytterkantene, men hvis du beskjærer bildet i Photoshop eller PS Elements kan du lure de fleste. Og regnskapsføreren lurer du i hvert fall. Objektivet koster bare rundt 200 kroner.

Standard brennvidde til venstre, 500 mm til høyre. Foto: photojojo.net

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: