Lys i tunnelen?

PUBLISERT: 20 mai 2011
OPPDATERT: 20 mai

Reklameomsetningen øker, sakte men sikkert. Det er alltid et godt tegn for den grafiske bransjen, selv om de største økningene gjelder andre medier enn de trykte. I følge Mediebyråforeningens mediebarometer for årets første 4 måneder, øker TV-omsetningen med hele 22,1 % i forhold til i fjor. Radioreklame noterer seg for en økning på 11,7 %, internett 12,6 % og kinoreklame 15,1 %.

Fagpressen sliter fremdeles i motbakke, og må registrere en nedgang på 8,4 % i forhold til samme periode i 2010. Utendørs reklame og plakater øker med 6 %, mens direkte reklame får et lite puff oppover med 1,6 % omsetningsøkning. Dagspressen står på stedet hvil, mens ukepresse og magasiner gjør et oppmuntrende byks oppover med 6,7 %.

Alt i alt viser Mediebyråforeningens barometer en stigende investeringsvilje og mindre frykt for kostnader. Medieomsetningen øker totalt med 9,9 %. Det er bra nytt for en bransje som ble ekstra hardt rammet av finanskrisen og dens ettervirkninger.

Ukas nyhetsbrev viser også at det skjer mye internt i bransjen. Ha en god uke!

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo