Vår digitale framtid

Et trykkeri i Asker tok tidligere i år steget fullt ut, trillet sin 50 x 70 offset ut døra og gikk over til digital produksjon i alle formater. Så vidt vi vet er Vestfjorden Grafisk alene om dette i Norge til nå. Det gir selvsagt grunnlag for ettertanke, men vi står neppe foran en kjemperevolusjon med massiv overgang til digital produksjon med det første. Til det er offsetteknologien like suveren på effektiv og økonomisk produksjon av store opplag, som digitaltrykking er det på de små.

Uten å ha spesielle evner innen spådomskunsten, gjetter jeg på at begge teknologiplattformer vil bestå i overskuelig framtid, og heller utfylle hverandre stadig bedre. Det bør gi gode muligheter for bransjen, gjennom økt grad av spesialisering og nisjeproduksjon av spesielle trykksaker eller overfor målgrupper med spesielle behov.

Hvor veien går, får vi nok mange svar på etter neste års Drupa, for det forskes og utvikles over en lav sko i hele verden.

I mellomtiden får vi følge med så godt vi kan. God lesning!

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: