Vår digitale framtid

Et trykkeri i Asker tok tidligere i år steget fullt ut, trillet sin 50 x 70 offset ut døra og gikk over til digital produksjon i alle formater. Så vidt vi vet er Vestfjorden Grafisk alene om dette i Norge til nå. Det gir selvsagt grunnlag for ettertanke, men vi står neppe foran en kjemperevolusjon med massiv overgang til digital produksjon med det første. Til det er offsetteknologien like suveren på effektiv og økonomisk produksjon av store opplag, som digitaltrykking er det på de små.

Uten å ha spesielle evner innen spådomskunsten, gjetter jeg på at begge teknologiplattformer vil bestå i overskuelig framtid, og heller utfylle hverandre stadig bedre. Det bør gi gode muligheter for bransjen, gjennom økt grad av spesialisering og nisjeproduksjon av spesielle trykksaker eller overfor målgrupper med spesielle behov.

Hvor veien går, får vi nok mange svar på etter neste års Drupa, for det forskes og utvikles over en lav sko i hele verden.

I mellomtiden får vi følge med så godt vi kan. God lesning!

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: