Polaris automatiserer for 1,8 mill Euro

Q.I.Press Controls trakk det lengste strået da Polaris Trykk nylig bestemte at nederlenderne skulle få utfordringen med å automatisere og modernisere gruppens avispresser i Trondheim. Polaris Trykk er en del av Polaris Media Group, som eier fire trykkerier i Midt- og Nord-Norge, hvorav ett er deleid med Nr1Trykk.

I første omgang skal kontrollutstyret monteres på to presser, en Goss Universal og en KBA Commander. Goss´en er først ut.

– Tatt i betraktning hvilken kjempeinvestering dette er, var det ingen enkel beslutning å ta, sier direktør Steinar Bakken i Polaris Trykk AS.

– Vi har vært i dialog med Q.I. Press Controls siden IFRA i Wien i 2007, og gradvis blitt overbevist om fordelene med deres IDS system. Vi har lenge sett nødvendigheten av å automatisere den kompliserte og omfattende produksjonsprosessen, siden vi forventer at det vil bli problematisk å erstatte mange dyktige fagfolk som vil pensjonere seg de nærmeste årene. Vi er også forespeilet et betydelig redusert svinn.

En viktig avtale er inngått! Her handshaker daglig leder Stein Eilertsen i Polaris Trykk Trondheim, direktør Steinar Bakken i Polarisgruppen, den norske representanten for IQPC, Kjeld Haugesten, og styreformann Erik van Holten i QIPC for et langvarig samarbeid.

En viktig avtale er inngått! Her handshaker daglig leder Stein Eilertsen i Polaris Trykk Trondheim, direktør Steinar Bakken i Polarisgruppen, den norske representanten for IQPC, Kjeld Haugesten, og styreformann Erik van Holten i QIPC for et langvarig samarbeid.

Q.I.Press Controls og deres norske agent Grafi-Tec er naturlig nok svært fornøyd med avtalen, men den byr også på utfordringer.

– Det er første gang vi installerer fargekontrollsystemet IDS på en Goss avispresse, og det vil vi ganske sikkert lære mye av, sier salgssjef Erwin van Rossem, salgssjef i Q.I.

– Det er også den eldste pressa vi har modernisert og automatisert. Det gjør prosjektet ekstra interessant og utfordrende. Men vi kommer i mål, det garanterer jeg, sier salgssjefen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: