Polaris automatiserer for 1,8 mill Euro

Q.I.Press Controls trakk det lengste strået da Polaris Trykk nylig bestemte at nederlenderne skulle få utfordringen med å automatisere og modernisere gruppens avispresser i Trondheim. Polaris Trykk er en del av Polaris Media Group, som eier fire trykkerier i Midt- og Nord-Norge, hvorav ett er deleid med Nr1Trykk.

I første omgang skal kontrollutstyret monteres på to presser, en Goss Universal og en KBA Commander. Goss´en er først ut.

– Tatt i betraktning hvilken kjempeinvestering dette er, var det ingen enkel beslutning å ta, sier direktør Steinar Bakken i Polaris Trykk AS.

– Vi har vært i dialog med Q.I. Press Controls siden IFRA i Wien i 2007, og gradvis blitt overbevist om fordelene med deres IDS system. Vi har lenge sett nødvendigheten av å automatisere den kompliserte og omfattende produksjonsprosessen, siden vi forventer at det vil bli problematisk å erstatte mange dyktige fagfolk som vil pensjonere seg de nærmeste årene. Vi er også forespeilet et betydelig redusert svinn.

En viktig avtale er inngått! Her handshaker daglig leder Stein Eilertsen i Polaris Trykk Trondheim, direktør Steinar Bakken i Polarisgruppen, den norske representanten for IQPC, Kjeld Haugesten, og styreformann Erik van Holten i QIPC for et langvarig samarbeid.

En viktig avtale er inngått! Her handshaker daglig leder Stein Eilertsen i Polaris Trykk Trondheim, direktør Steinar Bakken i Polarisgruppen, den norske representanten for IQPC, Kjeld Haugesten, og styreformann Erik van Holten i QIPC for et langvarig samarbeid.

Q.I.Press Controls og deres norske agent Grafi-Tec er naturlig nok svært fornøyd med avtalen, men den byr også på utfordringer.

– Det er første gang vi installerer fargekontrollsystemet IDS på en Goss avispresse, og det vil vi ganske sikkert lære mye av, sier salgssjef Erwin van Rossem, salgssjef i Q.I.

– Det er også den eldste pressa vi har modernisert og automatisert. Det gjør prosjektet ekstra interessant og utfordrende. Men vi kommer i mål, det garanterer jeg, sier salgssjefen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: