Alltid noe nytt fra Durst

Durst RH1000L. Foto: Durst AG.

Den østerrikske produsenten Durst slutter aldri å fornye seg, til tross for sine 75 år i aktiv tjeneste. På Fespa Digital 2011 var det igjen tid for nyheter, denne gangen på skriverfronten.

Rho 1000L er en ny UV-basert hybridskriver som leverer 380 kvm i timen ved produksjon i normalkvalitet. 1000L har et system for kontinuerlig transport av utskriftsmaterialet som består av et kontinuerlig arbeidende vakumbånd, og som benyttes både for plater og rull.

Rho 1000L kan integreres med eksisterende produksjonsprosesser som silketrykk og offset, men kan også brukes som stand-alone-enhet, da utrustet med automatisk inn- og utlegg.

Skriveren støtter de nyeste PDF/VT filformatene.

Rho L1000 er konstruert for å kunne oppgraderes i takt med kundens behov. For eksempel kan man øke utskriftshastigheten med 30 prosent eller øke antallet trykkfarger, for eksempel med hvitt, orange og lilla.

Durst Omega. Foto: Durst AG.

Kompaktmodellen Omega

Omega er en kompakt, liten maskin som bare legger beslag på 15 kvadratmeter gulvplass, til tross for arbeidsbrdden på respektable 160 cm. Produksjonshastigheten er maks 35 kvm i timen.

Omega klarer utskrifter på de fleste materialer, fra papir til aluminium med strukturert overflate. Den skriver også dekkhvitt direkte på akryl. Skriveren bruker den nyeste gråskalateknikken, noe som gir en maksimal oppløsning på hele 1728 dpi. Omega kan bruke en grå prosessfarge sammen med CMYK Lm Lc. Det er en verdifull funksjon ved utskrift av kunst og nyanserike sort/hvitt-bilder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *