Kreativt Forum avvikler reklamemagasin

PUBLISERT: 15 juni 2011
OPPDATERT: 21 mars

Også reklamebransjen rystes av den nye medievirkeligheten. Nå har styret i bransjeforeningen besluttet å legge ned reklamemagasinet Kreativt Forum, som har vært en fargeklatt i og rundt bransjen siden 1970-tallet. Årsaken er selvsagt økonomi og nødvendige kostnadskutt. To stillinger i Kreativt Forum forsvinner i forbindelse med nedleggelsen.

Magasinet Kreativt Forum har opplevd mange faser opp igjennom årene. Først som et medlemsblad der entusiastiske kreatører fikk eksperimentere og leke seg temmelig fritt i spaltene uten betaling – men med mye moro. Senere med betalte utøvere. Men hele tiden har bladet vært avhengig av sponsorer og annonsører med villige lommebøker. Slik er det ikke lenger.

– Det er selvsagt trist, men KF magasinet har aldri tjent penger og er snarere noe vi har tatt oss råd til de siste årene. Nå er virkeligheten annerledes, ikke minst medievirkeligheten, og styret mener det er mest hensiktsmessig å styrke den redaksjonelle satsingen på nettet med kreativtforum.no, sier styreleder Jon Fredrik Sandengen til kampanje.no.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1