Heidelberg tyngre inn i emballasje

Stephan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Ingen har vel trodd noe annet enn at Heidelberg mener alvor med sitt inntog på digitalmarkedet. I løpet av sommeren har de kjøpt opp det tyske selskapet CSAT, som utvikler og produserer digitaltrykkløsninger som kan integreres i produksjonslinjer for emballasje. I følge Heidelberg er oppkjøpet et planlagt ledd i arbeidet med å forsterke og utvide den eksisterende porteføljen innen emballasje. I tillegg får man nå tilgang til ekspertise innen drop-on-demand basert inkjet og elektrofotografi.

– Oppkjøpet av CSAT er i tråd med Heidelbergs strategi for digitaltrykk, sier Stefan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment.

– Parallelt med våre aktiviteter innen digitaltrykk, utvider vi nå porteføljen med utstyr for kostnadseffektiv produksjon av små og variable trykkoppdrag innen emballasje og etiketter. Samtidig er overtakelsen nok et steg i retning av å bygge opp et nytt og lovende forretningsområde som vil gi et godt vekstpotensial for selskapet.

CSAT har utviklet skreddersydde digitaltrykksløsninger i nesten 25 år. To av deres produkter er den tørrtonerbaserte DTS 1200, som er beregnet for legemiddelemballasje, og den nyeste inkjetskriveren ITS 600, som er basert på drop-on-demand teknikk.

Heidelberg får gjennom overtakelsen av CSAT GmbH i Eggenstein ved Karlsruhe ekspertise og spesialprodukter for digitaltrykk til emballasjemarkedet. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: