Heidelberg tyngre inn i emballasje

PUBLISERT: 4 august 2011
OPPDATERT: 4 august
Stephan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Ingen har vel trodd noe annet enn at Heidelberg mener alvor med sitt inntog på digitalmarkedet. I løpet av sommeren har de kjøpt opp det tyske selskapet CSAT, som utvikler og produserer digitaltrykkløsninger som kan integreres i produksjonslinjer for emballasje. I følge Heidelberg er oppkjøpet et planlagt ledd i arbeidet med å forsterke og utvide den eksisterende porteføljen innen emballasje. I tillegg får man nå tilgang til ekspertise innen drop-on-demand basert inkjet og elektrofotografi.

– Oppkjøpet av CSAT er i tråd med Heidelbergs strategi for digitaltrykk, sier Stefan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment.

– Parallelt med våre aktiviteter innen digitaltrykk, utvider vi nå porteføljen med utstyr for kostnadseffektiv produksjon av små og variable trykkoppdrag innen emballasje og etiketter. Samtidig er overtakelsen nok et steg i retning av å bygge opp et nytt og lovende forretningsområde som vil gi et godt vekstpotensial for selskapet.

CSAT har utviklet skreddersydde digitaltrykksløsninger i nesten 25 år. To av deres produkter er den tørrtonerbaserte DTS 1200, som er beregnet for legemiddelemballasje, og den nyeste inkjetskriveren ITS 600, som er basert på drop-on-demand teknikk.

Heidelberg får gjennom overtakelsen av CSAT GmbH i Eggenstein ved Karlsruhe ekspertise og spesialprodukter for digitaltrykk til emballasjemarkedet. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Les videre

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.
pappersindustrierna-1024x683

Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Xeikon skal omorganisere driften "for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten"
Xeikonx

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682