Heidelberg tyngre inn i emballasje

PUBLISERT: 4 august 2011
OPPDATERT: 4 august
Stephan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Ingen har vel trodd noe annet enn at Heidelberg mener alvor med sitt inntog på digitalmarkedet. I løpet av sommeren har de kjøpt opp det tyske selskapet CSAT, som utvikler og produserer digitaltrykkløsninger som kan integreres i produksjonslinjer for emballasje. I følge Heidelberg er oppkjøpet et planlagt ledd i arbeidet med å forsterke og utvide den eksisterende porteføljen innen emballasje. I tillegg får man nå tilgang til ekspertise innen drop-on-demand basert inkjet og elektrofotografi.

– Oppkjøpet av CSAT er i tråd med Heidelbergs strategi for digitaltrykk, sier Stefan Plenz, ansvarlig for Heidelbergs forretningsområde Equipment.

– Parallelt med våre aktiviteter innen digitaltrykk, utvider vi nå porteføljen med utstyr for kostnadseffektiv produksjon av små og variable trykkoppdrag innen emballasje og etiketter. Samtidig er overtakelsen nok et steg i retning av å bygge opp et nytt og lovende forretningsområde som vil gi et godt vekstpotensial for selskapet.

CSAT har utviklet skreddersydde digitaltrykksløsninger i nesten 25 år. To av deres produkter er den tørrtonerbaserte DTS 1200, som er beregnet for legemiddelemballasje, og den nyeste inkjetskriveren ITS 600, som er basert på drop-on-demand teknikk.

Heidelberg får gjennom overtakelsen av CSAT GmbH i Eggenstein ved Karlsruhe ekspertise og spesialprodukter for digitaltrykk til emballasjemarkedet. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Les videre

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

HP og Canva vil demokratisere design og printing

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.
hp-canva

Horizon snur arket med tre nye samarbeid

Etterbehandlingsleverandør Horizon skriver nye kapitler med tre ferske samarbeid. Nå kan de hjelpe trykkeriene fra trykk til ferdig bok i både mykt og hardt omslag.
HID_03-1

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676