Prisvinnende ny løsning for grafisk design på krympeplastemballasje

PUBLISERT: 4 august 2011
OPPDATERT: 4 august

Esko Artworks ”Studio Design for Shrink Sleeves” løser et problem som er velkjent for alle emballasjedesignere, og det gjør jobben så bra at applikasjonen nylig vant en prestistjetung utmerkelse i Printing Industries of America InterTech Technology Award.

Det er ikke selve designarbeidet av plastemballasjen som skaper problemer for grafikerne. Problemet er at en flat, endimensjonal designoriginal ikke fungerer på et fysisk produkt i tre dimensjoner. Alle proporsjoner blir endret straks plastfolien varmepåføres produktet, med den følge at strekk og krymp ødelegger designløsningen. Hittil har dette blitt løst ved prøve- og feilemetoden. Designerne lager en rutenettløsning og prøver å endre originaldesignet i tråd med dette inntil resultatet blir akseptabelt. Det er ikke sjelden å gjøre opptil 10 fullskalaforsøk før det endelige designet ”sitter” som det skal.

Perfekt designresultat selv om krympeplasten endrer alle proporsjoner. Foto: Esko Artworks.

Studio Design eliminerer denne prøveprosessen. I følge leverandøren får man en perfekt løsning allerede på første forsøk, siden programmet selv kalkulerer de nødvendige, kompenserende tilpasningene av originaldesignet på bakgrunn av en 3D-modell som påføres et virtuelt rutenett. Data herfra overføres deretter til Illustratordokumentet og implementeres direkte. Designeren kan selvsagt gjøre endringer og justeringer underveis.

EskoArtworks´ norske representant holder til i Kongsberg. Mer informasjon om produktet og en klargjørende demofilm finner du her.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676