Suksess for Konica Minolta

PUBLISERT: 11 august 2011
OPPDATERT: 21 mars

Sommeren innbragte tre utmerkelser og to FOGRA-sertifiseringer. Hele tre av Konica Minoltas  modeller i det digitale produksjonssegmentet mottok i sommer den høythengende utmerkelsen BERTLs Best. Maskinene PRO 1200, PRESS C7000 og PRESS C8000 stakk av gårde med gullet i hver sin klasse.

– Dette bekrefter at vi leverer produkter av meget god kvalitet i et stort modellutvalg“, sier en produktsjef i Konica Minolta, Morten Hegge.

BERTL (The Business Equipment Research and Test Laboratories Inc.), er et uavhengig, frittstående testlaboratorium som leverer objektive produkttester og – sammenlikninger av utstyr fra alle de store grafiske produsentene – blant annet kopimaskiner, skannere, digitale trykkmaskiner, ferdiggjøringsutstyr og storformatskrivere.

To FOGRA-sertifiseringer. To av de tre prisvinnende maskinene mottok litt senere i sommer i tillegg den ettertraktede FOGRA-sertifiseringen ”Validation Printing System”. Bizhub PRESS C7000 og bizhub PRESS C8000 ble tildelt godkjenningen basert på maskinenes meget gode og korrekte fargegjengivelse.

En viktig faktor i sertifiseringen er Konica Minoltas bruk av programvaren Color Care. Color Care er et kraftig og fleksibelt verktøy for måling, oppnåelse og opprettholdelse av stabilt høy utskriftskvalitet. I tillegg leverer Konica Minolta en profesjonell service med presis kalibrering og løpende vedlikehold av maskinene. Dette sikrer at maskinene kan levere en fargegjengivelse opp til Fograstandarden.

FOGRA er den grafiske bransjens forskningsinstitutt, med hovedkontor i Tyskland. Målet med Fogra er å fremme printteknologien og framtidsrettet teknologi innen forskning og utvikling. Fogra-sertifiseringen VPS er basert på ISO 12647, som setter målbare standardkriterier for ulike utskriftprosesser på papir og web, offsettrykk, avistrykk, flexotrykk og digitaltrykk. VPS definerer nøyaktig hva som kreves av fargegjengivelse, glans og kompatibilitet med PDF/X-standarden.

Konica Minolta PRESS C8000. Foto: Konica Minolta

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324