Suksess for Konica Minolta

PUBLISERT: 11 august 2011
OPPDATERT: 21 mars

Sommeren innbragte tre utmerkelser og to FOGRA-sertifiseringer. Hele tre av Konica Minoltas  modeller i det digitale produksjonssegmentet mottok i sommer den høythengende utmerkelsen BERTLs Best. Maskinene PRO 1200, PRESS C7000 og PRESS C8000 stakk av gårde med gullet i hver sin klasse.

– Dette bekrefter at vi leverer produkter av meget god kvalitet i et stort modellutvalg“, sier en produktsjef i Konica Minolta, Morten Hegge.

BERTL (The Business Equipment Research and Test Laboratories Inc.), er et uavhengig, frittstående testlaboratorium som leverer objektive produkttester og – sammenlikninger av utstyr fra alle de store grafiske produsentene – blant annet kopimaskiner, skannere, digitale trykkmaskiner, ferdiggjøringsutstyr og storformatskrivere.

To FOGRA-sertifiseringer. To av de tre prisvinnende maskinene mottok litt senere i sommer i tillegg den ettertraktede FOGRA-sertifiseringen ”Validation Printing System”. Bizhub PRESS C7000 og bizhub PRESS C8000 ble tildelt godkjenningen basert på maskinenes meget gode og korrekte fargegjengivelse.

En viktig faktor i sertifiseringen er Konica Minoltas bruk av programvaren Color Care. Color Care er et kraftig og fleksibelt verktøy for måling, oppnåelse og opprettholdelse av stabilt høy utskriftskvalitet. I tillegg leverer Konica Minolta en profesjonell service med presis kalibrering og løpende vedlikehold av maskinene. Dette sikrer at maskinene kan levere en fargegjengivelse opp til Fograstandarden.

FOGRA er den grafiske bransjens forskningsinstitutt, med hovedkontor i Tyskland. Målet med Fogra er å fremme printteknologien og framtidsrettet teknologi innen forskning og utvikling. Fogra-sertifiseringen VPS er basert på ISO 12647, som setter målbare standardkriterier for ulike utskriftprosesser på papir og web, offsettrykk, avistrykk, flexotrykk og digitaltrykk. VPS definerer nøyaktig hva som kreves av fargegjengivelse, glans og kompatibilitet med PDF/X-standarden.

Konica Minolta PRESS C8000. Foto: Konica Minolta

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Amedia med stor påskegave til abonnentene

I disse dager kommer Amedias eget påskemagasin i postkassene til rundt 220.000 abonnenter i 82 aviser over hele landet. Uten ekstra kostnad for abonnentene dukker det 48-siders magasinet opp som innstikk i lokalavisene.
paskemagasinet_amedia

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Skilt neste steg for trykkerikjede

I høst meddelte trykkerikjeden trykkeri.no at de skulle ha spesiell satsing på profilartikler. Det førte til en uventet tilstrømning av medlemmer.
Trykkeri

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12