FontBook blir elektronisk

Foto: FontShop

Designinstitusjonen FontBook er trykket for siste gang. Den siste trykte versjonen kom ut i 2006. Den veide 3 kilo og inneholdt 1760 sider. Nå er hele ideen flyttet over på en elektronisk plattform for iPad, og den vil helt sikkert bli designernes nye favoritt – akkurat som boka alltid har vært det.

iPad-versjonen har ikke de samme begrensningene som en trykt publikasjon har. For eksempel rommer appen hele 620 000 fonteksempler, noe som tilsvarer 20 bind av den tidligere boka. I tillegg til et voldsomt utvalg av fonteksempler, inneholder den elektroniske versjonen en oversikt over fontdesignere, oversikter over alle fontenes komplette tegnsett, utgivelsesår, utgivere/rettighetshaver og mye mer. Veldig mye mer! Og alt er søkbart på et utall måter. Det fins også flere muligheter for simulering med flere fonter på samme tekst, samtidig som man kan variere både skriftfarge og bakgrunnsfarge.

Appen kan bestilles på iTunes AppStore. Den koster ca kr. 50,-.

Foto: FontShop

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: