FontBook blir elektronisk

Foto: FontShop

Designinstitusjonen FontBook er trykket for siste gang. Den siste trykte versjonen kom ut i 2006. Den veide 3 kilo og inneholdt 1760 sider. Nå er hele ideen flyttet over på en elektronisk plattform for iPad, og den vil helt sikkert bli designernes nye favoritt – akkurat som boka alltid har vært det.

iPad-versjonen har ikke de samme begrensningene som en trykt publikasjon har. For eksempel rommer appen hele 620 000 fonteksempler, noe som tilsvarer 20 bind av den tidligere boka. I tillegg til et voldsomt utvalg av fonteksempler, inneholder den elektroniske versjonen en oversikt over fontdesignere, oversikter over alle fontenes komplette tegnsett, utgivelsesår, utgivere/rettighetshaver og mye mer. Veldig mye mer! Og alt er søkbart på et utall måter. Det fins også flere muligheter for simulering med flere fonter på samme tekst, samtidig som man kan variere både skriftfarge og bakgrunnsfarge.

Appen kan bestilles på iTunes AppStore. Den koster ca kr. 50,-.

Foto: FontShop

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: