FontBook blir elektronisk

Foto: FontShop

Designinstitusjonen FontBook er trykket for siste gang. Den siste trykte versjonen kom ut i 2006. Den veide 3 kilo og inneholdt 1760 sider. Nå er hele ideen flyttet over på en elektronisk plattform for iPad, og den vil helt sikkert bli designernes nye favoritt – akkurat som boka alltid har vært det.

iPad-versjonen har ikke de samme begrensningene som en trykt publikasjon har. For eksempel rommer appen hele 620 000 fonteksempler, noe som tilsvarer 20 bind av den tidligere boka. I tillegg til et voldsomt utvalg av fonteksempler, inneholder den elektroniske versjonen en oversikt over fontdesignere, oversikter over alle fontenes komplette tegnsett, utgivelsesår, utgivere/rettighetshaver og mye mer. Veldig mye mer! Og alt er søkbart på et utall måter. Det fins også flere muligheter for simulering med flere fonter på samme tekst, samtidig som man kan variere både skriftfarge og bakgrunnsfarge.

Appen kan bestilles på iTunes AppStore. Den koster ca kr. 50,-.

Foto: FontShop

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: