Visuell hjelp til fargestyring

Konsulentbedriften Optirep har utarbeidet et nyttig hjelpemiddel for alle som jobber med farger i grafisk produksjon. De mange systemene kan lett skape forvirring.

Trykkere og reprofolk arbeider med CMYK-prosenter, grafikere og fotografer med Adobe RGB og webdesignere med hexadesimal-baserte sRGB verdier. Til logoer og emballasjedesign er det Pantone- og spesialfarger som gjelder. Bindeleddet til å oversette mellom de forskjellige fargerommene er i moderne fargestyring CIELAB.

CIELAB og varianten LCH er også basis for internasjonale grafiske standarder, som trykkstandarden ISO 12647-2 og prøvetrykkstandarden ISO 12647-7.

Det kan ta litt tid å lære seg å visualisere hvilken farge og kulør en CIELAB-verdi representerer. Derfor har Optirep trykket opp en plakat som viser grafisk hvordan CIELAB og CIELCH fungerer, som en visuell referanse. AGIs abonnenter kan rekvirere en gratis plakat. Send en e-post med navn og adresse til info@optirep-blog.com, så kommer en plakat i posten.

 

Optirep er en konsulentbedrift som blant annet driver en nettbasert ressursside om fargestyring – Optimal Reproduction Blog.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: