Visuell hjelp til fargestyring

Konsulentbedriften Optirep har utarbeidet et nyttig hjelpemiddel for alle som jobber med farger i grafisk produksjon. De mange systemene kan lett skape forvirring.

Trykkere og reprofolk arbeider med CMYK-prosenter, grafikere og fotografer med Adobe RGB og webdesignere med hexadesimal-baserte sRGB verdier. Til logoer og emballasjedesign er det Pantone- og spesialfarger som gjelder. Bindeleddet til å oversette mellom de forskjellige fargerommene er i moderne fargestyring CIELAB.

CIELAB og varianten LCH er også basis for internasjonale grafiske standarder, som trykkstandarden ISO 12647-2 og prøvetrykkstandarden ISO 12647-7.

Det kan ta litt tid å lære seg å visualisere hvilken farge og kulør en CIELAB-verdi representerer. Derfor har Optirep trykket opp en plakat som viser grafisk hvordan CIELAB og CIELCH fungerer, som en visuell referanse. AGIs abonnenter kan rekvirere en gratis plakat. Send en e-post med navn og adresse til info@optirep-blog.com, så kommer en plakat i posten.

 

Optirep er en konsulentbedrift som blant annet driver en nettbasert ressursside om fargestyring – Optimal Reproduction Blog.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: