Visuell hjelp til fargestyring

Konsulentbedriften Optirep har utarbeidet et nyttig hjelpemiddel for alle som jobber med farger i grafisk produksjon. De mange systemene kan lett skape forvirring.

Trykkere og reprofolk arbeider med CMYK-prosenter, grafikere og fotografer med Adobe RGB og webdesignere med hexadesimal-baserte sRGB verdier. Til logoer og emballasjedesign er det Pantone- og spesialfarger som gjelder. Bindeleddet til å oversette mellom de forskjellige fargerommene er i moderne fargestyring CIELAB.

CIELAB og varianten LCH er også basis for internasjonale grafiske standarder, som trykkstandarden ISO 12647-2 og prøvetrykkstandarden ISO 12647-7.

Det kan ta litt tid å lære seg å visualisere hvilken farge og kulør en CIELAB-verdi representerer. Derfor har Optirep trykket opp en plakat som viser grafisk hvordan CIELAB og CIELCH fungerer, som en visuell referanse. AGIs abonnenter kan rekvirere en gratis plakat. Send en e-post med navn og adresse til info@optirep-blog.com, så kommer en plakat i posten.

 

Optirep er en konsulentbedrift som blant annet driver en nettbasert ressursside om fargestyring – Optimal Reproduction Blog.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: