Visuell hjelp til fargestyring

PUBLISERT: 1 september 2011
OPPDATERT: 1 september

Konsulentbedriften Optirep har utarbeidet et nyttig hjelpemiddel for alle som jobber med farger i grafisk produksjon. De mange systemene kan lett skape forvirring.

Trykkere og reprofolk arbeider med CMYK-prosenter, grafikere og fotografer med Adobe RGB og webdesignere med hexadesimal-baserte sRGB verdier. Til logoer og emballasjedesign er det Pantone- og spesialfarger som gjelder. Bindeleddet til å oversette mellom de forskjellige fargerommene er i moderne fargestyring CIELAB.

CIELAB og varianten LCH er også basis for internasjonale grafiske standarder, som trykkstandarden ISO 12647-2 og prøvetrykkstandarden ISO 12647-7.

Det kan ta litt tid å lære seg å visualisere hvilken farge og kulør en CIELAB-verdi representerer. Derfor har Optirep trykket opp en plakat som viser grafisk hvordan CIELAB og CIELCH fungerer, som en visuell referanse. AGIs abonnenter kan rekvirere en gratis plakat. Send en e-post med navn og adresse til info@optirep-blog.com, så kommer en plakat i posten.

 

Optirep er en konsulentbedrift som blant annet driver en nettbasert ressursside om fargestyring – Optimal Reproduction Blog.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676