Duplo dobler hastigheten

Duplo DC-765 er en populær ferdiggjøringsmaskin hos norske digitaltrykkerier. Duplos nye DC-745 har mange av de samme funksjonene og en hastighet som er omtrent det dobbelte. Den fikk sin Norgesdebut under Neoposts åpne hus i september, og med skjæring, falsing, rilling og perforering/kryssperforering i samme maskin, er den en rask og brukervennlig ferdiggjøringsløsning for digitaltrykk og enklere offsetproduksjon. Fredrik Thorsen fra Neopost forteller at Dc-745 er i stand til å skjære 22.000 visittkort i timen, med utgangspunkt i 21 kort per SRA3-ark. Rilling er mye benyttet innenfor digitaltrykk, både som følge av ”feil” fiberretning i papiret og fordi toneren er sprøere enn offsetfarge. – Derfor tror vi at også DC-745 blir en suksess her i landet, sier Thorsen. Typiske antall SRA3-ark per minutt er eksempelvis 35 for flyere (1 per ark) og 30 for falset/rillet invitasjonskort (4 per ark). Maskinen kan innstilles automatisk med utgangspunkt i strekkodeinformasjon, og håndterer papirtykkelser opptil 350 grams papir. – Mange vil tjene inn investeringen bare ved å effektivisere kutting, hevder Fredrik Thorsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: