Duplo dobler hastigheten

PUBLISERT: 8 september 2011
OPPDATERT: 8 september

Duplo DC-765 er en populær ferdiggjøringsmaskin hos norske digitaltrykkerier. Duplos nye DC-745 har mange av de samme funksjonene og en hastighet som er omtrent det dobbelte. Den fikk sin Norgesdebut under Neoposts åpne hus i september, og med skjæring, falsing, rilling og perforering/kryssperforering i samme maskin, er den en rask og brukervennlig ferdiggjøringsløsning for digitaltrykk og enklere offsetproduksjon. Fredrik Thorsen fra Neopost forteller at Dc-745 er i stand til å skjære 22.000 visittkort i timen, med utgangspunkt i 21 kort per SRA3-ark. Rilling er mye benyttet innenfor digitaltrykk, både som følge av ”feil” fiberretning i papiret og fordi toneren er sprøere enn offsetfarge. – Derfor tror vi at også DC-745 blir en suksess her i landet, sier Thorsen. Typiske antall SRA3-ark per minutt er eksempelvis 35 for flyere (1 per ark) og 30 for falset/rillet invitasjonskort (4 per ark). Maskinen kan innstilles automatisk med utgangspunkt i strekkodeinformasjon, og håndterer papirtykkelser opptil 350 grams papir. – Mange vil tjene inn investeringen bare ved å effektivisere kutting, hevder Fredrik Thorsen.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1