Duplo dobler hastigheten

Duplo DC-765 er en populær ferdiggjøringsmaskin hos norske digitaltrykkerier. Duplos nye DC-745 har mange av de samme funksjonene og en hastighet som er omtrent det dobbelte. Den fikk sin Norgesdebut under Neoposts åpne hus i september, og med skjæring, falsing, rilling og perforering/kryssperforering i samme maskin, er den en rask og brukervennlig ferdiggjøringsløsning for digitaltrykk og enklere offsetproduksjon. Fredrik Thorsen fra Neopost forteller at Dc-745 er i stand til å skjære 22.000 visittkort i timen, med utgangspunkt i 21 kort per SRA3-ark. Rilling er mye benyttet innenfor digitaltrykk, både som følge av ”feil” fiberretning i papiret og fordi toneren er sprøere enn offsetfarge. – Derfor tror vi at også DC-745 blir en suksess her i landet, sier Thorsen. Typiske antall SRA3-ark per minutt er eksempelvis 35 for flyere (1 per ark) og 30 for falset/rillet invitasjonskort (4 per ark). Maskinen kan innstilles automatisk med utgangspunkt i strekkodeinformasjon, og håndterer papirtykkelser opptil 350 grams papir. – Mange vil tjene inn investeringen bare ved å effektivisere kutting, hevder Fredrik Thorsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: