Svanemerket trykkeri nummer 100

Salgssjef Vidar Eriksen og daglig leder Peer B. Johansen mottar Svanemerket fra direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking.

Cicero Grafisk ble Norges svanemerkede trykkeri nummer 100. Hele 315 000 tonn papir går årlig gjennom de svanemerkede trykkeriene. Da de første svanemerkede trykksakene kom i 1996, var det bare trykksakene og ikke trykkeriet som ble svanemerket. Nye krav som ble innført desember 2005 innebar at hele trykkeriet nå måtte tilfredsstille Svanemerkets krav. I mai 2006 ble Merkur-Trykk det første svanemerkede trykkeriet i Norge. I dag teller vi 101 svanemerkede trykkerier, og disse forbruker ca 315 000 tonn papir i året.
Svanemerkets krav til trykkerier
Svanemerket stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. Miljømerking stiller for eksempel krav til trykkfarger og rensemidler som benyttes. Trykkeriet må bruke papir som er laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk og produsert i henhold til strenge miljøkrav når det gjelder forurensning, kjemikalier, og energibruk. Svanemerket stiller også krav til blant annet avfallshåndtering på trykkeriet.
Cicero Grafisk
Cicero Grafisk AS er et Tønsbergtrykkeri med 14 medarbeidere og over 40 års erfaring i bransjen. Trykkeriet har egen digitalavdeling og førtrykksavdeling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: