Svanemerket trykkeri nummer 100

Salgssjef Vidar Eriksen og daglig leder Peer B. Johansen mottar Svanemerket fra direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking.

Cicero Grafisk ble Norges svanemerkede trykkeri nummer 100. Hele 315 000 tonn papir går årlig gjennom de svanemerkede trykkeriene. Da de første svanemerkede trykksakene kom i 1996, var det bare trykksakene og ikke trykkeriet som ble svanemerket. Nye krav som ble innført desember 2005 innebar at hele trykkeriet nå måtte tilfredsstille Svanemerkets krav. I mai 2006 ble Merkur-Trykk det første svanemerkede trykkeriet i Norge. I dag teller vi 101 svanemerkede trykkerier, og disse forbruker ca 315 000 tonn papir i året.
Svanemerkets krav til trykkerier
Svanemerket stiller strenge krav til hele produksjonsprosessen og alle materialene trykkeriet bruker. Miljømerking stiller for eksempel krav til trykkfarger og rensemidler som benyttes. Trykkeriet må bruke papir som er laget av trevirke fra bærekraftig skogbruk og produsert i henhold til strenge miljøkrav når det gjelder forurensning, kjemikalier, og energibruk. Svanemerket stiller også krav til blant annet avfallshåndtering på trykkeriet.
Cicero Grafisk
Cicero Grafisk AS er et Tønsbergtrykkeri med 14 medarbeidere og over 40 års erfaring i bransjen. Trykkeriet har egen digitalavdeling og førtrykksavdeling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: