Ny suite for krevende fargestyring

Fargeprofiler kan gi store forskjeller i resultat, spesielt på avispapir.

Innovation Centre for Graphic Communication (VIGC) har lansert en ny testpakke for avansert fargestyring. VIGC50 eXtreme Color Suite inneholder 50 fotografier, som trykkerier kan bruke til å teste ICC profiler, fargekonverteringer og arbeidsflyten i fargestyringen. I følge VIGC kan det være stor forskjell på profiler, selv mellom Coated FOGRA39 og ISO Coated V2, til tross for at de er basert på det samme settet av fargedata.

– Vi har utviklet den nye testsuiten fordi vi oppdaget at det var uoverensstemmelser i fargekonverteringen av visse typer bilder – uoverensstemmelser som ikke lot seg avdekke med vanlige testbilder, siger Eddy Hagen, direktør og trendspotter i VIGC. Suiten inneholder derfor 50 unike bilder som skal være ideelle for å teste fargestyringen. Bildene er nøye utvalgt fra en base på 10.000 forskjellige fotografier, og inkluderer både 8 og 16 bits versjoner. Bildene er ikke velbalanserte studioopptak, men i stor grad utendørsbilder med mange forskjellige motiver. I følge VIGC er de litt ekstreme, og brukes som nyttige tillegg til eksisterende fargestyringspakker.

Evaluering av profiler avslører forskjellene i de samme typer profiler. Som et ledd i testene som ble gjennomført når suiten ble utviklet, ble alle bilder konvertert fra RGB til CMYK med tre coated-profiler og to typiske avisprofiler. I testfasen identifiserte VIGC store forskjeller, selv om profilene var basert på nøyaktig like data.

– Etter å ha konvertert dusinvis av fotografier, har vi valgt ut bilder som har gitt bemerkelsesverdige forskjeller, for eksempel i farger og hudtoner. Vi opplevde store variasjoner i coatedprofilene, men utslagene var enda større i avisprofilene, sier Eddy Hagen.

Forskjeller eXtreme Color Suite avslører:

Blå blir fiolett.

Gul får en grønn tone.

Rød blir magenta eller orange.

Hudtoner blir for gule.

Sort kan anta en blålig tone.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: