Fagpressen øker

Økonomisjef Kjartan Tyvand rapporterer om opplagsvekst i Fagpressen (foto: Berit Nyman).

Fagpressebladene fortsetter å øke i samlet opplag for tredje år på rad. De foreløpige tallene fra Fagpressens opplagskontroll tyder også på en liten økning i utgivelsesfrekvensen, forteller økonomisjef Kjartan Tyvand i Fagpressen.

Fagpressens opplagskontroll har ferdig reviderte tall for 180 av 230 blader, og tendensen er ganske klar: Fagpressens samlede opplag vokser med 1,61 prosent, sammenliknet med blader som var medlemmer både i fjor og i år, med fradrag av ut- og innmeldinger. Fjorårets økning var på cirka 1 prosent.

I år ser også utgivelsesfrekvensen ut til å øke; om enn marginalt: Fra gjennomsnittlig 9,16 utgivelser i 2010, til 9,34 i 2011.

Fagpressens totalopplag øker med over tre ganger befolkningsveksten – som var 0,57 prosent i 2010. Fagpressens opplag slår også KPI. Fra september 2010 til september 2011 var konsumprisindeksen (totalindeksen) på 1,6 prosent.

En litt finurlig sammenlikning: Oslo Børs-indeksen har de siste 12 månedene gått ned med 6,41 prosent, mens Fagpressens opplag har øket med 1,61 prosent. Det vil si at Fagpressen slår børsen med 8,02 prosent.

Kilde: Fagpressenytt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: