Kjemifri plate fra Fujifilm

Fujifilm har lansert en ny termisk trykkplate. Brillia HD Pro-T3 bruker en teknologi leverandøren kaller Fine Particle Dispersion (FDP), som er en coating mellom platens overflate og selve trykkbildet. Dette skal forbedre platens ytelse i trykkmaskinen.

Sammen med FDP bruker Fujifilm en partikkelteknologi som heter Multi Grain Technology (MGV). Dette er en behandling av aluminiumslaget som i følge Fujifilm forbedrer farge- og vannbalansen i maskinen. Platen er utstyrt med en flerlaget coating som skal optimere platens stabilitet og levetid.

Pro-T3 er prosessfri. Dermed er det ikke behov verken for kjemikalier eller andre forbruksmaterialer som ellers er forbundet med konvensjonell CTP. Fujifilm hevder at den nye plateteknologien gir 1 – 99 prosent oppløsning. Pro-T3 kan dessuten brukes til 20µm FM raster.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *