Canon runder 50 millioner EOS speilreflekskameraer

Canon har i høst produsert EOS speilreflekskamera nummer 50 millioner. Samtidig sendes EF-objektiv nummer 70 millioner ut på markedet i løpet av oktober.

EOS-serien er verdens mest populære speilreflekskameraer, men Canon har i årevis kjempet en jevn og hard kamp med Nikon. EOS står for “Electro Optical System”. Systemet ble første gang benyttet da japanske Canon Inc i Fukushima lanserte kameraikonet EOS 650, verdens første speilreflekskamera med elektronisk fatningssystem.

Produksjonen av Canons utskiftbare EF-objektiver for EOS startet i 1987, samtidig med utviklingen av det første speilreflekskameraet i EOS-serien. I dag omfatter serien over 60 forskjellige objektiver som produseres ved fire produksjonsanlegg for å oppfylle etterspørselen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: