Canon runder 50 millioner EOS speilreflekskameraer

Canon har i høst produsert EOS speilreflekskamera nummer 50 millioner. Samtidig sendes EF-objektiv nummer 70 millioner ut på markedet i løpet av oktober.

EOS-serien er verdens mest populære speilreflekskameraer, men Canon har i årevis kjempet en jevn og hard kamp med Nikon. EOS står for “Electro Optical System”. Systemet ble første gang benyttet da japanske Canon Inc i Fukushima lanserte kameraikonet EOS 650, verdens første speilreflekskamera med elektronisk fatningssystem.

Produksjonen av Canons utskiftbare EF-objektiver for EOS startet i 1987, samtidig med utviklingen av det første speilreflekskameraet i EOS-serien. I dag omfatter serien over 60 forskjellige objektiver som produseres ved fire produksjonsanlegg for å oppfylle etterspørselen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: