Lovbrudd i markedsføringens navn

PUBLISERT: 18 november 2011
OPPDATERT: 18 november

Stadig flere bruker e-post og sms-meldinger i markedsføringen av sine produkter og tjenester. Det er ingenting å undres over; det er kommunikasjonsformer som er bortimot gratis, og de kan være meget effektive. Problemet er at svært mange av oss blir lovbrytere i det øyeblikket vi forfatter en fyndig e-post og sender den ut til all vi finner i adresseboka. Det syndes på flere områder. Opphavsretten er en av dem. Regler for brukstillatelse og kreditering gjelder for fullt også i elektronisk kommunikasjon, og bilder som er funnet på nettet kan ikke uten videre kopieres og brukes i din markedsføring uten ettertrykkelig tillatelse fra eieren.

Det verste er likevel misbruk av adresselistene. Forbrukerombudet registrerer en eksplosjon i klagesaker fra folk som har mottatt meldinger de ikke har bedt om. Det fins nemlig klare regler for dette. Sender du ut et tilbud på digital brosjyretrykking til alle mottakere i din egen og bedriftens adresseregister, bryter du høyst sannsynlig noen av disse reglene. Den viktigste regelen er at det ikke er tillatt å sende ut tilbud uten at mottakeren aktivt har bedt om det. Du mottar for eksempel dette nyhetsbrevet fordi du en eller annen gang aktivt har sagt ”ja, takk” til å motta det. Legg merke til ordet ”aktivt”. Det holder ikke å bruke formuleringer som ”du vil heretter motta vårt ukentlige nyhetsbrev. Hvis du ikke vil ha det, krysser du av for nei takk i boksen til høyre”.  Det blir såkalt negativt salg, og det er ulovlig i Norge.  Mottakeren skal med vitende og vilje krysse av for at han eller hun vil motta dine meldinger. Hvis ikke, blir ditt nyhetsbrev i realiteten spam. Det skal også være minst like enkelt å avbestille abonnementet igjen på et senere tidspunkt. I enkelte tilfeller er dette nærmest umulig. Du finner Forbrukerombudets veiledning om disse emnene her. Last den ned og les den!

Elektronisk markedsføring kan imidlertid også være både lovlig og virkningsfull. Du har for eksempel lov til å sende ut tilbud til eksisterende kunder, hvis tilbudet gjelder produktet eller tjenesten kunden har kjøpt, for eksempel en oppdatering eller en ny modell. Tilbudet kan også gjelde produkter som likner på eller har tilknytning til det opprinnelige produktet. Har du solgt en webløsning, er det med andre ord tillatt å følge opp med tilleggsmoduler på et senere tidspunkt – uten at kunden aktivt har bedt om det.

Da gjenstår det bare å lage en utsendelse som gir optimal uttelling. Det fins svært mye dokumentasjon på hva som virker og hva man bør unngå. Ikke minst fins det mange myter og antakelser om hva som er bra og hva som er dårlig. Tallenes tale er som oftest verdt å følge. Et riktig utformet avsenderfelt kan for eksempel gi deg betydelig økt respons. Hvis du følger denne linken, kan du laste ned en rapport som tar for seg ti myter om akkurat dette. Interessant lesning i helga.

Ellers finner du de siste nyhetene lenger ned i dette nyhetsbrevet. God helg!

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682