07 Aurskog med ny 8-farger fra KBA

I løpet av desember kommer det inn flere nye maskiner fra Koenig & Bauer AG til Norge, melder Skotvedt & Aanesen AS. Blant annet skal selskapet levere en ny 8-farger KBA106 til 07 Gruppen Aurskog.

07 Aurskog bytter ut to eldre maskiner, en åttefarger og en firefarger + lakkverk, og erstatter disse med en ny KBA 106 8-farger. Denne maskinen vil jobbe parallelt med den snart to år gamle KBA 106 9-farger + lakk. Maskinen er fullspekket med utstyr for en mest mulig rasjonell produksjon. På utstyrslisten står blant annet SPC, simultant plateskift, som innebærer at alle platene skiftes samtidig ved at platesylindrene har separat drift. Samtidig som platene skiftes, vaskes dukene og mottrykksylindrene, samt eventuelle formatinnstillinger. For register- og fargekontroll er maskinen utrustet med to in-line-kameraer, som leser hvert eneste ark og gjør de nødvendige korrigeringer på begge sider av arket i en hastighet på opp til 15.000 ark per time.  I tilegg er det videobasert registerlesing, Densitronic S styrepult, med oppkobling til 07 Gruppens produksjons- og planleggingssystem. Maskinen kommer til Norge i uke 50, og vil bli klargjort av montører fra KBA Nordic. Dette er Skotvedt & Aanesens fjerde KBA-leveranse til 07 Gruppen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: