07 Aurskog med ny 8-farger fra KBA

PUBLISERT: 8 desember 2011
OPPDATERT: 21 mars

I løpet av desember kommer det inn flere nye maskiner fra Koenig & Bauer AG til Norge, melder Skotvedt & Aanesen AS. Blant annet skal selskapet levere en ny 8-farger KBA106 til 07 Gruppen Aurskog.

07 Aurskog bytter ut to eldre maskiner, en åttefarger og en firefarger + lakkverk, og erstatter disse med en ny KBA 106 8-farger. Denne maskinen vil jobbe parallelt med den snart to år gamle KBA 106 9-farger + lakk. Maskinen er fullspekket med utstyr for en mest mulig rasjonell produksjon. På utstyrslisten står blant annet SPC, simultant plateskift, som innebærer at alle platene skiftes samtidig ved at platesylindrene har separat drift. Samtidig som platene skiftes, vaskes dukene og mottrykksylindrene, samt eventuelle formatinnstillinger. For register- og fargekontroll er maskinen utrustet med to in-line-kameraer, som leser hvert eneste ark og gjør de nødvendige korrigeringer på begge sider av arket i en hastighet på opp til 15.000 ark per time.  I tilegg er det videobasert registerlesing, Densitronic S styrepult, med oppkobling til 07 Gruppens produksjons- og planleggingssystem. Maskinen kommer til Norge i uke 50, og vil bli klargjort av montører fra KBA Nordic. Dette er Skotvedt & Aanesens fjerde KBA-leveranse til 07 Gruppen.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324