Lys i mørket!

I dag kan jeg by på gode nyheter. Det er ikke for mange av dem i disse dager, men verden har altså ikke stoppet helt opp. Gledelig nok kan også agi.se og agi.dk – våre nordiske brødre på nettet – by på oppløftende nytt i sine nyhetsbrev denne uka.

I Norge kan vi glede oss over at Lundeby & Co Bokbinderi har landet en stor kontrakt med Bonnier-konsernet, til alt overmål på det finske markedet. Fra KBA får vi rapporter om to nye maskininstallasjoner i nær framtid, én i Trondheim og én i Aurskog.

I Sverige melder Heidelberg at de i løpet av de siste ukene har solgt 10 trykkverk, en Prinect og en Suprasetter. Prinect-ordren fra Danagård Litho er den største Prinect-avtalen i Sverige gjennom tidene.

I Danmark går Lasertryk-konsernet mot sin høyeste omsetning siden 2007, med en økning fra 105 millioner danske kroner i fjor til omtrent 140 millioner i år. Den grafiske kursarrangøren Softworld ligger an til en økning på 15 prosent, og tror på en liknende vekst neste år.

Det er med andre ord flere fasetter i den økonomiske situasjonen, og det er inspirerende at mange satser offensivt og viser optimisme i urolige tider. Ingen er tjent med å være dumdristige i tider som dette, men alle som er trygge på sine planer og investeringer bidrar til å spre optimisme også til andre i bransjen.

Dagen brakte også et lite skår i gleden. Selv om det har ligget i kortene en ukes tid, fattet torsdag kveld bedriftsforsamlingen i Follum det endelige vedtaket om nedleggelse av papirfabrikken ved Hønefoss. Fabrikken stenger dørene innen mars 2012. Det betyr slutten på et 138 år gammelt industrieventyr. 356 medarbeidere går ut i ledighet. Buskerud fylkeskommune har opprettet et fond på 5 millioner kroner for å sikre og utvikle arbeidsplasser i området. La oss håpe at dette tiltaket gir gode resultater. Vi ønsker Follums medarbeidere all mulig lykke til videre.

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: