Lys i mørket!

I dag kan jeg by på gode nyheter. Det er ikke for mange av dem i disse dager, men verden har altså ikke stoppet helt opp. Gledelig nok kan også agi.se og agi.dk – våre nordiske brødre på nettet – by på oppløftende nytt i sine nyhetsbrev denne uka.

I Norge kan vi glede oss over at Lundeby & Co Bokbinderi har landet en stor kontrakt med Bonnier-konsernet, til alt overmål på det finske markedet. Fra KBA får vi rapporter om to nye maskininstallasjoner i nær framtid, én i Trondheim og én i Aurskog.

I Sverige melder Heidelberg at de i løpet av de siste ukene har solgt 10 trykkverk, en Prinect og en Suprasetter. Prinect-ordren fra Danagård Litho er den største Prinect-avtalen i Sverige gjennom tidene.

I Danmark går Lasertryk-konsernet mot sin høyeste omsetning siden 2007, med en økning fra 105 millioner danske kroner i fjor til omtrent 140 millioner i år. Den grafiske kursarrangøren Softworld ligger an til en økning på 15 prosent, og tror på en liknende vekst neste år.

Det er med andre ord flere fasetter i den økonomiske situasjonen, og det er inspirerende at mange satser offensivt og viser optimisme i urolige tider. Ingen er tjent med å være dumdristige i tider som dette, men alle som er trygge på sine planer og investeringer bidrar til å spre optimisme også til andre i bransjen.

Dagen brakte også et lite skår i gleden. Selv om det har ligget i kortene en ukes tid, fattet torsdag kveld bedriftsforsamlingen i Follum det endelige vedtaket om nedleggelse av papirfabrikken ved Hønefoss. Fabrikken stenger dørene innen mars 2012. Det betyr slutten på et 138 år gammelt industrieventyr. 356 medarbeidere går ut i ledighet. Buskerud fylkeskommune har opprettet et fond på 5 millioner kroner for å sikre og utvikle arbeidsplasser i området. La oss håpe at dette tiltaket gir gode resultater. Vi ønsker Follums medarbeidere all mulig lykke til videre.

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: