40 prosent mindre svinn hos Hjemmet Mortensen

PUBLISERT: 15 desember 2011
OPPDATERT: 21 mars
MultiCam kamera kontrollerer 30 ganger per sekund.

Hjemmet Mortensen har redusert svinn og makulatur med minst 40 prosent etter at de utstyrte sin Goss M4000 1225 mm 32-sider med visuell teknologi for register- og fargekontroll. – Nesten alt vi trykker av magasiner er beregnet på hjemmemarkedet, der de bestselgende bladene sjelden produseres i opplag over 150.000 eksemplarer. Derfor trykker vi relativt små opplag, med inntil 15 bytter per dag. Vi ser alltid etter nye måter å redusere oppstartstiden på, samtidig som målet er å redusere makulatur, sier teknisk direktør Harald Andersen i Hjemmet Mortensen.

Siden QuadTechs teknologi ble installert sommeren 2010, er bedriftens oppstartsmakulatur redusert fra 2.500 til 1.500 ark. Systemet bruker en MultiCam kameramodul som identifiserer merker helt ned til 0,36 mm på maks produksjonsfart, som er 17,6 meter i sekundet. MultiCam søker etter uregelmessigheter i register eller farge inntil 30 ganger i sekundet.

QuadTech-skjermbildet gir god oversikt.

 

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324