40 prosent mindre svinn hos Hjemmet Mortensen

MultiCam kamera kontrollerer 30 ganger per sekund.

Hjemmet Mortensen har redusert svinn og makulatur med minst 40 prosent etter at de utstyrte sin Goss M4000 1225 mm 32-sider med visuell teknologi for register- og fargekontroll. – Nesten alt vi trykker av magasiner er beregnet på hjemmemarkedet, der de bestselgende bladene sjelden produseres i opplag over 150.000 eksemplarer. Derfor trykker vi relativt små opplag, med inntil 15 bytter per dag. Vi ser alltid etter nye måter å redusere oppstartstiden på, samtidig som målet er å redusere makulatur, sier teknisk direktør Harald Andersen i Hjemmet Mortensen.

Siden QuadTechs teknologi ble installert sommeren 2010, er bedriftens oppstartsmakulatur redusert fra 2.500 til 1.500 ark. Systemet bruker en MultiCam kameramodul som identifiserer merker helt ned til 0,36 mm på maks produksjonsfart, som er 17,6 meter i sekundet. MultiCam søker etter uregelmessigheter i register eller farge inntil 30 ganger i sekundet.

QuadTech-skjermbildet gir god oversikt.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: