40 prosent mindre svinn hos Hjemmet Mortensen

PUBLISERT: 15 desember 2011
OPPDATERT: 21 mars
MultiCam kamera kontrollerer 30 ganger per sekund.

Hjemmet Mortensen har redusert svinn og makulatur med minst 40 prosent etter at de utstyrte sin Goss M4000 1225 mm 32-sider med visuell teknologi for register- og fargekontroll. – Nesten alt vi trykker av magasiner er beregnet på hjemmemarkedet, der de bestselgende bladene sjelden produseres i opplag over 150.000 eksemplarer. Derfor trykker vi relativt små opplag, med inntil 15 bytter per dag. Vi ser alltid etter nye måter å redusere oppstartstiden på, samtidig som målet er å redusere makulatur, sier teknisk direktør Harald Andersen i Hjemmet Mortensen.

Siden QuadTechs teknologi ble installert sommeren 2010, er bedriftens oppstartsmakulatur redusert fra 2.500 til 1.500 ark. Systemet bruker en MultiCam kameramodul som identifiserer merker helt ned til 0,36 mm på maks produksjonsfart, som er 17,6 meter i sekundet. MultiCam søker etter uregelmessigheter i register eller farge inntil 30 ganger i sekundet.

QuadTech-skjermbildet gir god oversikt.

 

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag