Ny miljøpris til Grøset

PUBLISERT: 15 desember 2011
OPPDATERT: 21 mars

Grøset Trykk AS ble mandag 12. desember tildelt miljøprisen ”Oslos grønneste virksomhet i 2011”. Prisen ble delt ut av Oslo kommune og Grønn Hverdag under en miljøkonferanse i Oslo Rådhus.

Espen Heggedal fra Grønn Hverdag sa i sin tale til bedriften at det var svært hyggelig å kunne tildele prisen til en grafisk virksomhet som i mange år har satt miljø og bærekraft på agendaen. Grøset Trykk AS er utradisjonell i så måte, og har de siste 15 årene benyttet miljø som sin ledestjerne både for intern og ekstern markedsføring. Grøset Trykk har riktignok deler av sin produksjon utenfor Oslo kommune, men fordi mye av bedriftens aktivitet skjer innenfor Oslo kommunes grenser, ønsker man å hedre bedriften med en slik pris.

Adm. dir. Jan Erik Pettersen sa blant annet i sin takketale at det var svært inspirerende å motta en slik oppmerksomhet, og at dette helt klart er motiverende for videre innsats for miljø, bærekraft og klimaledelse. Pettersen kunne fortelle at Grøset Trykk er i dag Norges ledende virksomhet innenfor miljøsertifisert grafisk produksjon. Bedriften har i dag både lisens for Svanemerket og FSC- og PEFC-sertifisering. I tillegg er det en CO2-nøytral bedrift.

Miljøengasjementet ligger til grunn for hele suksesshistorien innenfor produksjon av hovedproduktene, som er tidsskrifter, kataloger, brosjyrer og bøker. Bedriften er lokalisert i Oslo, Trondheim og i Grue, og har 22 medarbeidere.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag