AGI i 2012

PUBLISERT: 16 desember 2011
OPPDATERT: 16 desember

Neste år blir spennende på mange måter. Utviklingen rundt Euro-valutaen og i verdensøkonomien står selvsagt sentralt i de flestes bevissthet, men det er lite vi kan gjøre med det – bortsett fra å vente og se hva som skjer.

Derimot skjer det mye oppløftende i vår egen bransje. Drupa er det selvsagte høydepunktet. Vi forventer et ras av nyheter og lanseringer denne gangen. Det samme vil trolig skje på Fespa, som neste år arrangeres i Barcelona. Ikke minst håper vi på høy deltakelse og stor aktivitet på vår egen messe, Sign og Print, som avholdes på Exporama i september.

AGIs utgivelsesplan for 2012 er nå klar. Her har du en kjapp oversikt:

 

Nr       Tema                                    Materiell                Ute

196      Sign, storformat                13. januar                 1. februar

197      Digitaltrykk                        17. februar                7. mars

198      Før Drupa                        28. mars                    19. april

199      Drupa rapport                 6. juni                       23. juni

200      Kreativt, miljø                  7. august                   24. august

201      Sign & Print                  5. september             22. september

202      Etterbehandling               27. november           14. desember

NHO Grafisk avholder sitt Landsmøte den andre uka i september. Det kommer kanskje en spesialutgave i denne anledning.

Vi minner om at vår annonsekontakt er Frode Frantzen. Han treffes på tlf. 62 94 69 71 eller mobil 482 00 544. Epost: frode.frantzen@hsmedia.no.

For øvrig: God lesning av ganske mange gode nyheter den siste helgen før jul!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682