Godt nytt år!

PUBLISERT: 5 januar 2012
OPPDATERT: 5 januar

Vi går inn i et år som er spennende på mange måter. Noe av spenningen kunne vi vært foruten, men det er heller ingen som har bestemt at den internasjonale finansuroen skal gi seg utslag i krisetilstander eller resesjon. Selv økonomiske eksperter som vanligvis er svært så skråsikre i sine spådommer, er denne gangen meget forsiktige med å tro noe som helst. ”Vente og se” er gjennomgangstonen. Så da kan vi like godt jobbe videre mens vi venter.

Av de mer positivt spennende begivenhetene fremover, kommer FESPA først, deretter Drupa. Det knytter seg alltid ekstra store forventninger til et ”Drupa-år”, siden de store produsentene og utviklerne gjerne jobber fram mot denne messen for å lansere store nyheter og teknologiske nyvinninger som kan få stor betydning for bransjen.

AGI Norge, Sverige, Danmark og Finland vil være på plass i Düsseldorf for å observere og rapportere om små og store nyheter. Noen av oss vil også reise til FESPA i Barcelona. Selvsagt vil vi også sørge for å holde deg løpende oppdatert om hva som ellers skjer i løpet av året, ikke minst når det gjelder Sign og Print på Exporama i september. Det er fremdeles ledig utstillingsplass.

Godt nytt år!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie