VIGC-profiler for redusert fargebruk

The Flemish Innovation Centre for Graphic Communication (VIGC) har lansert to viktige hjelpemidler som kan redusere fargeforbruket radikalt. Det viktigste redskapet er nye ICC-profiler som ble utviklet av VIGC etter en omfattende undersøkelse i fjor. Det andre elementet er Max TAC Evaluation Kit. TAC står for Total Area Coverage, og angir hvor lite farge man kan tillate seg å bruke uten at trykkresultatet forringes for det menneskelige øyet.  I fjorårets undersøkelse brukte man profesjonelle trykkere i bedømmingen av resultatene, og regelen var at fargeforbruket kunne reduseres forholdsvis mye uten at noen evnet å se forskjell på resultatene. Men det er vesentlig å bruke de nye ICC-profilene for å oppnå gode resultater. Disse kan lastes ned gratis fra VIGCs nettside. Her finner du også mer informasjon.

Farger representerer normalt 2 – 5 prosent av trykkeriets totale kostnader. Kan man spare 10 prosent ved å ta i bruk nye fargeprofiler, snakker vi store penger. På europeisk basis er det snakk om flere hundre millioner kroner i året. Lavere fargeforbruk reduserer også problemer med tørketid, avsmitting, etterbehandling og miljøpåvirkning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: