VIGC-profiler for redusert fargebruk

The Flemish Innovation Centre for Graphic Communication (VIGC) har lansert to viktige hjelpemidler som kan redusere fargeforbruket radikalt. Det viktigste redskapet er nye ICC-profiler som ble utviklet av VIGC etter en omfattende undersøkelse i fjor. Det andre elementet er Max TAC Evaluation Kit. TAC står for Total Area Coverage, og angir hvor lite farge man kan tillate seg å bruke uten at trykkresultatet forringes for det menneskelige øyet.  I fjorårets undersøkelse brukte man profesjonelle trykkere i bedømmingen av resultatene, og regelen var at fargeforbruket kunne reduseres forholdsvis mye uten at noen evnet å se forskjell på resultatene. Men det er vesentlig å bruke de nye ICC-profilene for å oppnå gode resultater. Disse kan lastes ned gratis fra VIGCs nettside. Her finner du også mer informasjon.

Farger representerer normalt 2 – 5 prosent av trykkeriets totale kostnader. Kan man spare 10 prosent ved å ta i bruk nye fargeprofiler, snakker vi store penger. På europeisk basis er det snakk om flere hundre millioner kroner i året. Lavere fargeforbruk reduserer også problemer med tørketid, avsmitting, etterbehandling og miljøpåvirkning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: