VIGC-profiler for redusert fargebruk

PUBLISERT: 12 januar 2012
OPPDATERT: 12 januar

The Flemish Innovation Centre for Graphic Communication (VIGC) har lansert to viktige hjelpemidler som kan redusere fargeforbruket radikalt. Det viktigste redskapet er nye ICC-profiler som ble utviklet av VIGC etter en omfattende undersøkelse i fjor. Det andre elementet er Max TAC Evaluation Kit. TAC står for Total Area Coverage, og angir hvor lite farge man kan tillate seg å bruke uten at trykkresultatet forringes for det menneskelige øyet.  I fjorårets undersøkelse brukte man profesjonelle trykkere i bedømmingen av resultatene, og regelen var at fargeforbruket kunne reduseres forholdsvis mye uten at noen evnet å se forskjell på resultatene. Men det er vesentlig å bruke de nye ICC-profilene for å oppnå gode resultater. Disse kan lastes ned gratis fra VIGCs nettside. Her finner du også mer informasjon.

Farger representerer normalt 2 – 5 prosent av trykkeriets totale kostnader. Kan man spare 10 prosent ved å ta i bruk nye fargeprofiler, snakker vi store penger. På europeisk basis er det snakk om flere hundre millioner kroner i året. Lavere fargeforbruk reduserer også problemer med tørketid, avsmitting, etterbehandling og miljøpåvirkning.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri