Ingen røyk uten ild

Benny Landa er på farta igjen. Sist han rørte på seg, ristet hele bransjen. Når rystelsene la seg, hadde vi plutselig fått digitaltrykkteknologien og en av tidenes største suksesser i den moderne grafiske bransjen – Indigo. Som kjent ble dette konseptet solgt til HP, som siden har tatt godt vare på mulighetene og inntatt en lederposisjon på markedet.

Deretter har det vært forholdsvis stille rundt Landa. Men nå vil ryktene ha det til at han har planer om å slippe en revolusjonerende nyhet på Drupa, etter en utviklingsprosess som skal ha omfattet 150 forskere i ni år. Landa er kjent for å holde kortene tett til brystet, så når rykter tilfeldigvis oppstår gjennom et israelsk økonomitidsskrift, er det all grunn til å tro at disse er styrt innholdsmessig og ikke minst tidspunktmessig. Landa har også booket seg rikelig med standplass på Drupa, under navnet Landa Nanoprinting Technologies.

Er det hold i rykteflommen, kan vi vente oss en ny trykkteknologi med betegnelsen Nanografisk trykk.  Den skal i følge lekkasjene bli trykking i ”HD-kvalitet”.  Vi tipper at dette får enkelte trykkerier med investeringsplaner til å holde igjen noen uker til. Vi tror også at Drupa med dette får enda flere besøkende. For hvis Landa har klart å utvikle en revolusjon i hemmelighet i ni år, er det all grunn til å anta at han kommer med en nyhet som ikke er veldig langt unna lanseringsklar.

De neste dagene vil vise om ryktene blir bekreftet. I mellomtiden kan du orientere deg blant små og store andre nyheter i nyhetsbrevet.

Lasse Andreassen
Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: