Ingen røyk uten ild

Benny Landa er på farta igjen. Sist han rørte på seg, ristet hele bransjen. Når rystelsene la seg, hadde vi plutselig fått digitaltrykkteknologien og en av tidenes største suksesser i den moderne grafiske bransjen – Indigo. Som kjent ble dette konseptet solgt til HP, som siden har tatt godt vare på mulighetene og inntatt en lederposisjon på markedet.

Deretter har det vært forholdsvis stille rundt Landa. Men nå vil ryktene ha det til at han har planer om å slippe en revolusjonerende nyhet på Drupa, etter en utviklingsprosess som skal ha omfattet 150 forskere i ni år. Landa er kjent for å holde kortene tett til brystet, så når rykter tilfeldigvis oppstår gjennom et israelsk økonomitidsskrift, er det all grunn til å tro at disse er styrt innholdsmessig og ikke minst tidspunktmessig. Landa har også booket seg rikelig med standplass på Drupa, under navnet Landa Nanoprinting Technologies.

Er det hold i rykteflommen, kan vi vente oss en ny trykkteknologi med betegnelsen Nanografisk trykk.  Den skal i følge lekkasjene bli trykking i ”HD-kvalitet”.  Vi tipper at dette får enkelte trykkerier med investeringsplaner til å holde igjen noen uker til. Vi tror også at Drupa med dette får enda flere besøkende. For hvis Landa har klart å utvikle en revolusjon i hemmelighet i ni år, er det all grunn til å anta at han kommer med en nyhet som ikke er veldig langt unna lanseringsklar.

De neste dagene vil vise om ryktene blir bekreftet. I mellomtiden kan du orientere deg blant små og store andre nyheter i nyhetsbrevet.

Lasse Andreassen
Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: