Mimaki markerer seg på FESPA

PUBLISERT: 2 februar 2012
OPPDATERT: 2 februar

Japanske Mimaki satser stort og presenterer både nye produkter, nye funksjoner og egenskaper og nye miljøsatsinger på Europas største storformatmesse i februar. Mimaki blir å finne på stand G60.

I følge markedssjef Mike Horsten vil Mimaki benytte muligheten til å lansere flere nyheter på miljøområdet. På produktsiden kan vi vente oss en europeisk debut for Mimaki TS34-1800A, en sublimeringsskriver for transferapplikasjoner som er spesielt utviklet med tanke på sportstekstiler, flagg og bannere som krever elastisitet og hurtigtørkende egenskaper. Maskinen produserer opp til 32 kvm per time i oppløsningen 540 x 720 dpi.

Mimaki varsler også visning av sine UV flatbed skrivere, inkludert JFX-1631 plus og den nylig lanserte UJF-3042FX. JFX-1631 plus byr på en oppløsning på inntil 1200 dpi, noe som skal gjøre det mulig å trykke tekst i 3 punkters størrelse i en hastighet på opptil 23,6 kvm per time med ettertørk. Formatet er 160 x 310 cm.

UJF-3042FX, er en bordmodell UV flatbedskriver som kan skrive direkte på materialer som er inntil 5 cm tykke. Trykkvaliteten påstås å være i toppklassen, med en oppløsning på 1440 x 1200 dpi og LED-tørk. Maksimalt trykkformat er 300 x 420 mm.

Mimaki utvider også sitt sortiment av UV-blekk til tre varianter. LH-100 er hardt og spesielt motstandsdyktig mot riper og kjemisk påvirkning. LF-200 er et elastisk UV-blekk som tillater inntil 200 prosent strekk. LF-140 gir mykere overganger og forløpninger i seksfargeproduksjoner, og er dessuten noe mer elastisk enn LH-100. Mimaki lanserer også en ny primer (PR-100), som gjør det mulig å trykke på materialer som ellers ikke ville egnet seg for inkjet.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280