Mimaki markerer seg på FESPA

Japanske Mimaki satser stort og presenterer både nye produkter, nye funksjoner og egenskaper og nye miljøsatsinger på Europas største storformatmesse i februar. Mimaki blir å finne på stand G60.

I følge markedssjef Mike Horsten vil Mimaki benytte muligheten til å lansere flere nyheter på miljøområdet. På produktsiden kan vi vente oss en europeisk debut for Mimaki TS34-1800A, en sublimeringsskriver for transferapplikasjoner som er spesielt utviklet med tanke på sportstekstiler, flagg og bannere som krever elastisitet og hurtigtørkende egenskaper. Maskinen produserer opp til 32 kvm per time i oppløsningen 540 x 720 dpi.

Mimaki varsler også visning av sine UV flatbed skrivere, inkludert JFX-1631 plus og den nylig lanserte UJF-3042FX. JFX-1631 plus byr på en oppløsning på inntil 1200 dpi, noe som skal gjøre det mulig å trykke tekst i 3 punkters størrelse i en hastighet på opptil 23,6 kvm per time med ettertørk. Formatet er 160 x 310 cm.

UJF-3042FX, er en bordmodell UV flatbedskriver som kan skrive direkte på materialer som er inntil 5 cm tykke. Trykkvaliteten påstås å være i toppklassen, med en oppløsning på 1440 x 1200 dpi og LED-tørk. Maksimalt trykkformat er 300 x 420 mm.

Mimaki utvider også sitt sortiment av UV-blekk til tre varianter. LH-100 er hardt og spesielt motstandsdyktig mot riper og kjemisk påvirkning. LF-200 er et elastisk UV-blekk som tillater inntil 200 prosent strekk. LF-140 gir mykere overganger og forløpninger i seksfargeproduksjoner, og er dessuten noe mer elastisk enn LH-100. Mimaki lanserer også en ny primer (PR-100), som gjør det mulig å trykke på materialer som ellers ikke ville egnet seg for inkjet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: