Mimaki markerer seg på FESPA

Japanske Mimaki satser stort og presenterer både nye produkter, nye funksjoner og egenskaper og nye miljøsatsinger på Europas største storformatmesse i februar. Mimaki blir å finne på stand G60.

I følge markedssjef Mike Horsten vil Mimaki benytte muligheten til å lansere flere nyheter på miljøområdet. På produktsiden kan vi vente oss en europeisk debut for Mimaki TS34-1800A, en sublimeringsskriver for transferapplikasjoner som er spesielt utviklet med tanke på sportstekstiler, flagg og bannere som krever elastisitet og hurtigtørkende egenskaper. Maskinen produserer opp til 32 kvm per time i oppløsningen 540 x 720 dpi.

Mimaki varsler også visning av sine UV flatbed skrivere, inkludert JFX-1631 plus og den nylig lanserte UJF-3042FX. JFX-1631 plus byr på en oppløsning på inntil 1200 dpi, noe som skal gjøre det mulig å trykke tekst i 3 punkters størrelse i en hastighet på opptil 23,6 kvm per time med ettertørk. Formatet er 160 x 310 cm.

UJF-3042FX, er en bordmodell UV flatbedskriver som kan skrive direkte på materialer som er inntil 5 cm tykke. Trykkvaliteten påstås å være i toppklassen, med en oppløsning på 1440 x 1200 dpi og LED-tørk. Maksimalt trykkformat er 300 x 420 mm.

Mimaki utvider også sitt sortiment av UV-blekk til tre varianter. LH-100 er hardt og spesielt motstandsdyktig mot riper og kjemisk påvirkning. LF-200 er et elastisk UV-blekk som tillater inntil 200 prosent strekk. LF-140 gir mykere overganger og forløpninger i seksfargeproduksjoner, og er dessuten noe mer elastisk enn LH-100. Mimaki lanserer også en ny primer (PR-100), som gjør det mulig å trykke på materialer som ellers ikke ville egnet seg for inkjet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: