Trykksakbestilling skaper brudulje for London-OL

Olympic Park i London. Foto: London 2012.

Den engelske OL -komiteen får så hatten passer fra politikere og næringsliv etter at de plasserte en bestilling på 11 millioner OL-billetter hos et trykkeri i Arkansas, USA. Kritikken går både på det miljømessige aspektet med lange fraktavstander og det konkurransemessige. Engelske næringsdrivende er – som de fleste norske – tilhengere av at offentlige bestillinger i størst mulig grad plasseres i hjemlandet. De tyngste kritikerne mener at oppdraget ikke bare burde vært løst i England – men også innenfor Londons grenser. Londons borgermester får krass kritikk for å kaste bort en gylden anledning til å skape flere hunder arbeidsplasser i London.

En talsmann for London 2012 forsvarer beslutningen med at oppdraget var gjenstand for en åpen anbudsrunde der det ble lagt vekt på faktorer som erfaring med store prosjekter, sikkerhet, evne til å takle store datamengder og generell ”value-for-money”.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: