Trykksakbestilling skaper brudulje for London-OL

PUBLISERT: 9 februar 2012
OPPDATERT: 21 mars
Olympic Park i London. Foto: London 2012.

Den engelske OL -komiteen får så hatten passer fra politikere og næringsliv etter at de plasserte en bestilling på 11 millioner OL-billetter hos et trykkeri i Arkansas, USA. Kritikken går både på det miljømessige aspektet med lange fraktavstander og det konkurransemessige. Engelske næringsdrivende er – som de fleste norske – tilhengere av at offentlige bestillinger i størst mulig grad plasseres i hjemlandet. De tyngste kritikerne mener at oppdraget ikke bare burde vært løst i England – men også innenfor Londons grenser. Londons borgermester får krass kritikk for å kaste bort en gylden anledning til å skape flere hunder arbeidsplasser i London.

En talsmann for London 2012 forsvarer beslutningen med at oppdraget var gjenstand for en åpen anbudsrunde der det ble lagt vekt på faktorer som erfaring med store prosjekter, sikkerhet, evne til å takle store datamengder og generell ”value-for-money”.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag