Metsä Board åpner innovasjonssenter for kartong

Det nye forskningssenteret er lagt til Metsä Boards kartongbruk i finske Äänekoski. Foto: M-real.

Metsä Board åpner i disse dager et nytt forskningssenter for kartong i finske Äänekoski. Hensikten er å støtte kundene i emballasjeindustrien, utvikle nye fibermaterialer og forske på hvordan produktene kan møte de raske teknologiendringene innenfor trykksakproduksjon. Det nye senteret vil utnytte ekspertise både fra Metsä Board og resten av Metsä Group-koncernen (inntil nylig M-real). Senteret vil også samarbeide med forskningsinstitutter, universiteter og Forestcluster Ltd, et av Finlands seks strategiske sentre for vitenskap, teknologi og innovasjon.

– Vi har målrettet utviklet våre kartongprodukter, produksjonsprosesser og service for å styrke våre kunders forretningsvirksomhet, sier konsernsjef Mikko Helander. – Samtidig har innsatsen ført til utvikling på områder som holdbarhet, for eksempel våre lette, stive kartongprodukter. Nå satser vi enda mer på forskning og utvikling basert på nye idéer, krav og tilbakemeldinger fra våre kunder.

Det nye FoU-senteret starter opp allerede i februar, mens resultatene av de første forskningsprosjektene forventes å foreligge om to til tre år. Senteret er lokalisert i Äänekoski, i tilknytning til en av Metsä Boards kartongfabrikker. Virksomheten vil bli ledet av Lauri Verkasalo, direktør for strategisk forskning.

FoU-senterets oppgaver vil være:
– Forskning som fører til forbedringer av kartongproduktene.
– Utvikling av nye teknologier for kartong- og linerproduksjon.
– Finne applikasjoner som er basert på nye materialer som mikrofibrillert cellulose.
– Følge utviklingen innenfor trykketeknikkene for å optimere kartongegenskapene.
– Samarbeidsprosjekter med kunder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *