Messeliv

PUBLISERT: 2 mars 2012
OPPDATERT: 2 mars

Nå er Fespa Digital historie. AGI har selvsagt hatt folk på plass, og det kommer rapporter både her på nettet og i papirutgaven. Storformat og nye medier og bruksområder er et tema vi følger nøye.

Drupa neste. Bransjens store festforestilling i Düsseldorf står for tur. De neste nyhetsbrevene og den kommende utgaven av AGIs papirutgave vil bære sterkt preg av Drupa. Messen er navlen i vår bransje. Noen revolusjonerende produkter og ideer er allerede varslet, de andre må vi vente på. Uansett vet vi at ingen reiser hjem fra Drupa uten nye ideer, nye avtaler eller nye kontakter. Vi vil gjøre vårt for å forberede besøket best mulig for alle som skal reise, og rapportere best mulig for alle som ikke kan dra. Som småbedriftseier ser jeg lett at mange vil, men ikke har muligheter til å bruke penger på messebesøk. Det er leit, og det er lite framtidsrettet. På Drupa får man ideer som kan generere både penger og arbeidsplasser.

Men det er tungt å drive en liten bedrift. Før myndighetene skjønner hva de skal gjøre med det, sklir nok en messe med inntektsbringende inspirasjon og motivasjon forbi for mange.

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682