Messeliv

PUBLISERT: 2 mars 2012
OPPDATERT: 2 mars

Nå er Fespa Digital historie. AGI har selvsagt hatt folk på plass, og det kommer rapporter både her på nettet og i papirutgaven. Storformat og nye medier og bruksområder er et tema vi følger nøye.

Drupa neste. Bransjens store festforestilling i Düsseldorf står for tur. De neste nyhetsbrevene og den kommende utgaven av AGIs papirutgave vil bære sterkt preg av Drupa. Messen er navlen i vår bransje. Noen revolusjonerende produkter og ideer er allerede varslet, de andre må vi vente på. Uansett vet vi at ingen reiser hjem fra Drupa uten nye ideer, nye avtaler eller nye kontakter. Vi vil gjøre vårt for å forberede besøket best mulig for alle som skal reise, og rapportere best mulig for alle som ikke kan dra. Som småbedriftseier ser jeg lett at mange vil, men ikke har muligheter til å bruke penger på messebesøk. Det er leit, og det er lite framtidsrettet. På Drupa får man ideer som kan generere både penger og arbeidsplasser.

Men det er tungt å drive en liten bedrift. Før myndighetene skjønner hva de skal gjøre med det, sklir nok en messe med inntektsbringende inspirasjon og motivasjon forbi for mange.

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676