Adobe slipper Photoshop Lightroom 4

Adobe slipper nå Photoshop Lightroom 4 for Mac OS og Windows. Lightroom er et arbeidsprosessverktøy som hjelper amatører og profesjonelle fotografer til å raskt importere, administrere, forbedre og presentere bilder. Lightroom 4 har ny, avansert teknologi for prosessering av skygge og høylys, samt mulighet til å opprette fotobøker, flere lokale justeringskontroller og forbedret videostøtte.

 

Nye funksjoner i Lightroom 4

Lightroom 4 er en betydelig versjonslansering med en rekke nye muligheter og nyheter. Nye justeringskontroller som maksimerer dynamisk rekkevidde fra kameraer, sikrer bedre detaljer i skygge og høylys. Programvaren inneholder nye, automatiske justeringer for eksponering og kontrast, samt flere lokale justeringskontroller inkludert Noise Reduction, Moire og hvitbalanse.

 

Lightroom 4 gir fotografene verktøy til å skape vakre fotobøker med tekstbehandler og en rekke enkle maler, samt en direkte lenke for å bestille en fotobok direkte fra den nye bokmodulen. En ny intuitiv kartmodul viser bilder som allerede er tilordnet en lokasjon, gir lokasjonstagging og geo-taggingbehandler, samt lagrer ofte brukte lokasjoner for enkel tildeling av fotografens vanlige fotosteder.

 

Innebygd videostøtte gir også muligheter for å spille av, trimme og trekke ut bilder fra videoklipp tatt på DSLR-kameraer, pek-og-skyt-kameraer eller smarttelefoner.

 

I utviklermodulen gir forhåndsinnstillinger brukeren muligheten til å utnytte ny prosesseringsteknologi og «soft proofing» gjør at man kan fininnstille fargeområdene i bildene for å sikre at innholdet tar seg best mulig ut. I tillegg kan kundene nå sende bilder direkte fra Lightroom ved å bruke egen e-postkonto.

Publisert av: 

Del artikkelen


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: