Adobe slipper Photoshop Lightroom 4

PUBLISERT: 8 mars 2012
OPPDATERT: 8 mars

Adobe slipper nå Photoshop Lightroom 4 for Mac OS og Windows. Lightroom er et arbeidsprosessverktøy som hjelper amatører og profesjonelle fotografer til å raskt importere, administrere, forbedre og presentere bilder. Lightroom 4 har ny, avansert teknologi for prosessering av skygge og høylys, samt mulighet til å opprette fotobøker, flere lokale justeringskontroller og forbedret videostøtte.

 

Nye funksjoner i Lightroom 4

Lightroom 4 er en betydelig versjonslansering med en rekke nye muligheter og nyheter. Nye justeringskontroller som maksimerer dynamisk rekkevidde fra kameraer, sikrer bedre detaljer i skygge og høylys. Programvaren inneholder nye, automatiske justeringer for eksponering og kontrast, samt flere lokale justeringskontroller inkludert Noise Reduction, Moire og hvitbalanse.

 

Lightroom 4 gir fotografene verktøy til å skape vakre fotobøker med tekstbehandler og en rekke enkle maler, samt en direkte lenke for å bestille en fotobok direkte fra den nye bokmodulen. En ny intuitiv kartmodul viser bilder som allerede er tilordnet en lokasjon, gir lokasjonstagging og geo-taggingbehandler, samt lagrer ofte brukte lokasjoner for enkel tildeling av fotografens vanlige fotosteder.

 

Innebygd videostøtte gir også muligheter for å spille av, trimme og trekke ut bilder fra videoklipp tatt på DSLR-kameraer, pek-og-skyt-kameraer eller smarttelefoner.

 

I utviklermodulen gir forhåndsinnstillinger brukeren muligheten til å utnytte ny prosesseringsteknologi og «soft proofing» gjør at man kan fininnstille fargeområdene i bildene for å sikre at innholdet tar seg best mulig ut. I tillegg kan kundene nå sende bilder direkte fra Lightroom ved å bruke egen e-postkonto.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1