Adobe slipper Photoshop Lightroom 4

Adobe slipper nå Photoshop Lightroom 4 for Mac OS og Windows. Lightroom er et arbeidsprosessverktøy som hjelper amatører og profesjonelle fotografer til å raskt importere, administrere, forbedre og presentere bilder. Lightroom 4 har ny, avansert teknologi for prosessering av skygge og høylys, samt mulighet til å opprette fotobøker, flere lokale justeringskontroller og forbedret videostøtte.

 

Nye funksjoner i Lightroom 4

Lightroom 4 er en betydelig versjonslansering med en rekke nye muligheter og nyheter. Nye justeringskontroller som maksimerer dynamisk rekkevidde fra kameraer, sikrer bedre detaljer i skygge og høylys. Programvaren inneholder nye, automatiske justeringer for eksponering og kontrast, samt flere lokale justeringskontroller inkludert Noise Reduction, Moire og hvitbalanse.

 

Lightroom 4 gir fotografene verktøy til å skape vakre fotobøker med tekstbehandler og en rekke enkle maler, samt en direkte lenke for å bestille en fotobok direkte fra den nye bokmodulen. En ny intuitiv kartmodul viser bilder som allerede er tilordnet en lokasjon, gir lokasjonstagging og geo-taggingbehandler, samt lagrer ofte brukte lokasjoner for enkel tildeling av fotografens vanlige fotosteder.

 

Innebygd videostøtte gir også muligheter for å spille av, trimme og trekke ut bilder fra videoklipp tatt på DSLR-kameraer, pek-og-skyt-kameraer eller smarttelefoner.

 

I utviklermodulen gir forhåndsinnstillinger brukeren muligheten til å utnytte ny prosesseringsteknologi og «soft proofing» gjør at man kan fininnstille fargeområdene i bildene for å sikre at innholdet tar seg best mulig ut. I tillegg kan kundene nå sende bilder direkte fra Lightroom ved å bruke egen e-postkonto.

Publisert av: 

Del artikkelen


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: